Nuet revela que el jutge del Suprem va desmarcar-se de Lamela: “Això no és l’AN”

En primer terme, Joan Josep Nuet marxant del Tribunal Suprem, el 2 de novembre de 2017. (Horitzontal)

El membre de la Mesa considera que el fet que no sigui independentista ha ajudat que estigui lliure sense fiança

Redacció.- El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, ha revelat que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena es va desmarcar de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela que la setmana passada va decretar presó incondicional per a vuit consellers. “Això no és l’Audiència Nacional i el que ha passat allà no té perquè passar aquí”, va dir Llarena a l’inici de la sessió d’aquest dijous, segons ha explicat Nuet en una entrevista a Rac 1. Segons Nuet, el jutge del Suprem ha marcat un camí per “desescalar judicialment” i ha qualificat l’actitud de Llarena “d’impol·luta i amabilitat absoluta”. D’altra banda, Nuet ha considerat que el fet que ell no sigui independentista, a diferència dels altres membres de la Mesa investigats, ha ajudat que quedi en llibertat sense fiança.
Nuet creu que la voluntat del fiscal és una “criminalització de les idees” i ha afegit que el fet que ell sigui l’únic membre de la Mesa investigat que no és independentista ha ajudat que hagi quedat en llibertat sense fiança. Segons Nuet, el fet que el fiscal hagués escrit 3 o 4 fets “totalment falsos” també ha ajudat a quedar lliure. El jutge ha decretat presó sota fiança de 150.000 per a Forcadell, i fiança de 25.000 euros per a cadascun de la resta: Anna Simó, Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó.

Pel que fa a l’actitud del jutge Llarena, Nuet ha assegurat que des del minut zero ja buscava i volia el que va passar al final, a diferència de l’Audiència Nacional. “Estava claríssim que el Suprem volia fer de Suprem. Ell és l’estat en el sentit profund de la paraula. L’Audiència Nacional és un bolet en el sistema judicial espanyol”, ha argumentat. En aquest context, Nuet ha conclòs que el jutge del Suprem ha assenyalat un camí i ha considerat que cal ser intel·ligent i adaptar les estratègies judicials a aquest camí.

De fet, segons Nuet, les hores de presó de Forcadell “es van buscar” perquè la presidenta del Parlament és la simbologia que s’ha tancat el procés a la presó.

D’altra banda, en referència a les declaracions davant del jutge de la resta de membres de la Mesa, Nuet ha defensat que “no van traït res” i que “la seva dignitat és absoluta”. “No s’han agenollat ni han traït els seus ideals. Van fer un esforç de sentit comú, de dir coses que la gent no diu perquè no queda bé: que la declaració d’independència va ser un fet formal, que no es va fer efectiva, o que el 155 s’està aplicant. No dir això és enganyar a la gent”, ha afegit.