Marqués-Marcet explora el conflicte sobre la decisió de tenir fills a ‘Terra firme’

El film, protagonitzat per Oona Chaplin, Natalia Tena i David Verdaguer, clausura diumenge el Most Festival i arriba als cinemes el 24 de novembre

Redacció.- Tres anys després de l’exitosa ‘10.000 KM’, el director Carlos Marqués-Marcet torna amb nova pel·lícula: ‘Tierra firme’, protagonitzada per Oona Chaplin, Natalia Tena i David Verdaguer, i amb la participació també de Geraldine Chaplin. Si a ‘10.000 KM’ el director va explorar les dificultats de mantenir una relació a distància, a ‘Tierra firme’ el conflicte se centra en la decisió de tenir fills o no tenir-ne. En una entrevista a l’ACN, Marques-Marcet ha explicat que a ell li interessava indagar en les preguntes: “Per què volem tenir fills i per què no? Que inclou aquest desig?, què s’espera un de l’altre i què volem?” ‘Tierra firme’ va ser l’encarregada d’inaugurar aquest mes el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, clausura aquest diumenge la setena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava i arriba a la gran pantalla el pròxim 24 de novembre. La pel·lícula s’ha rodat entre Londres i Barcelona.
La Kat (Natalia Tena) i l’Eva (Oona Chaplin) són parella i porten una senzilla i despreocupada vida al seu vaixell que deambula pel Regent’s Canal de Londres. L’Eva, de 35 anys, li planteja a la Kat, de 31, que vol tenir un fill i que si ella no se suma al projecte hauran d’acabar la seva relació. En aquest context apareix el barceloní Roger (David Verdaguer), el millor amic de la Kat, que se n’adona del conflicte entre la parella. L’Eva fins i tot planteja que el Roger podria ser el pare biològic per un sistema d’inseminació “casolà”. El trio decideix tirar-ho endavant a partir d’un acord en un procés que posarà a prova les seves relacions i també els seus interessos.