L’ANC considera que una victòria dels independentistes ratificaria la república

L’entitat interpreta que la celeritat en què s’han convocat les eleccions del 21-D demostra la “manca de control territorial” del govern espanyol sobre Catalunya

Redacció.- El secretariat nacional de l’ANC reconeix que hauria preferit donar suport a una candidatura única, però considera que si el 21-D hi ha una victòria clara de les llistes independentistes de la CUP, ERC i Junts per Catalunya es ratificarà la república catalana. En el comunicat ‘Per una victòria incontestable de la República’, l’entitat interpreta que la celeritat en què s’han convocat les eleccions demostra la “manca de control territorial” del govern espanyol sobre Catalunya. A més, assegura que si el 21-D hi ha una victòria de l’independentisme, “la posició feble de l’estat espanyol es tornarà insostenible de manera definitiva per sota dels seus escarafalls constitucionals”. “L’Estat espanyol haurà perdut tota autoritat legítima per ser obeït pels catalans i no tindrà argument aplicable per tornar a utilitzar ni la força ni l’amenaça contra el Parlament electe ni el Govern sobirà”, ha assegurat l’ANC.
L’Assemblea Nacional de Catalunya ha subratllat que en cas que les llistes independentistes guanyin les eleccions, a partir del 22 de desembre caldrà restaurar el “govern legítim, ratificar i consolidar la República i l’inici del procés constituent”. A més, ha detallat que elaborarà un nou full de ruta per a després de les eleccions. I ha explicat que l’aprovació d’aquest nou full de ruta coincidirà, probablement, amb la constitució del nou govern.