El Consell Professional de TV3 qualifica les declaracions d’Albiol “d’incitació a l’odi”

L’organisme acusa el líder popular de “fomentar l’hostilitat entre els treballadors” i assegura que és “intolerable”

Redacció.- El Consell Professional de TV3 ha denunciat les declaracions que el president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha fet sobre la cadena des de Cerdanyola. A través d’un comunicat, ha assegurat que l’afirmació d’Albiol “pot constituir un delicte d’incitació a l’odi per l’hostilitat que fomenta contra un grup de persones, a les quals indirectament qualifica de no normals”. “Sembla que els mitjans públics catalans i els seus treballadors són a la diana”, ha reblat l’organisme. Davant d’això, el Consell ha demanat que “els mitjans públics catalans es defensin i defensin els seus treballadors”. L’organisme ha detallat que normalment no respon aquesta mena d’observacions, però considera que “l’atac que sembla voler degradar tot un col·lectiu de treballadors ens obliga a fer una excepció”.
El Consell Professional de TV3 ha recordat que “aquestes afirmacions arriben després que equips de TV3 ha viscut l’hostilitat en forma d’insults i fins i tot agressions en entorns gens aliens al Partit Popular”.

Pel que fa a la falta de pluralitat, l’organisme es limita a dir que “els mitjans de la CCMA recullen les afirmacions del líder del PP català”. “TV3, Catalunya Ràdio, l’Agència Catalana de Notícies i el portal informatiu de la CCMA inclouen la proposta d’Albiol de tancar la televisió pública de Catalunya, i també les greus acusacions contra el col·lectiu de treballadors, que el PP vol substituir per gent “normal””, ha subratllat el consell.

Durant un acte divendres a la nit, Albiol va anunciar que el seu partit proposarà “tancar TV3 i tornar-la a obrir amb gent normal, que sigui plural”, i va titllar d'”impresentable” la línia informativa d’una televisió que es finança amb “diners de tots els catalans”.