L’AMI i l’ACM convoquen un acte d’alcaldes per donar suport al referèndum i al Govern per a l’1 de juliol

Les dues entitats reuniran batlles i regidors favorables a l’1-O per mostrar a Puigdemont la seva plena disponibilitat a col·laborar

ACN Barcelona .- L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat per al proper 1 de juliol un acte per reunir alcaldes i regidors que donen suport a la convocatòria del referèndum. Els presidents de les dues entitats, Neus Lloveras i Miquel Buch, ho han explicat durant un dinar conferència organitzat pel fòrum Moment Zero. Pocs detalls més han aportat al respecte, però l’acte se sap que se celebrarà al paranimf de la Universitat de Barcelona, que comptarà amb la intervenció de Buch i Lloveras, i que hi ha confirmada la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i part del Govern de la Generalitat. Les entitats municipalistes sobiranistes volen així mostrar el seu ple suport a l’1-O i deixar clar que els ajuntaments que assistiran estan disposats a col·laborar” amb l’organització i celebració del referèndum.
L’objectiu és repetir la imatge que el 4 d’octubre del 2014, amb alcaldes sobiranistes al costat de l’aleshores president, Artur Mas, en suport del 9-N. Ara, però, els protagonistes seran Carles Puigdemont i el referèndum de l’1-O, que rebran així l’escalf dels alcaldes i ajuntaments favorables a la votació, convocats per l’AMI i l’ACM. “Es tracta de demostrar el nostre compromís amb el referèndum”, ha dit Busch. Lloveras, per la seva part, ha explicat que a l’acte es deixarà clar que “els municipis ofereixen la seva col·laboració” per a celebrar la votació.

Justament aquesta predisposició a estar a disposició del Govern l’1-O és la que es posa en dubte en alguns ajuntaments governats per partits no sobiranistes i fins i tot a Barcelona. Lloveras, però, té claríssim que tothom podrà votar als seus municipis. “No em puc imaginar que l’alcaldessa Ada Colau i Barcelona ho impedeixin. Avui en dia seria impensable que no es cregui la participació, seria molt estrany que posés obstacles amb un exercici de democràcia com un referèndum. Estic segura que la majoria d’alcaldes no posaran impediments. Són primer demòcrates, creuen en la participació i escolten la gent. I si no, són mals alcaldes”, ha sentenciat.

La presidenta de l’AMI, a més, creu que si algun alcalde posa pals a les rodes al referèndum tindrà molt complicat “explicar que la seva població posa obstacles a posar urnes”. “Tot això anirà canviant. I estic segura que tant Barcelona com els ajuntaments socialistes també ho faran”, ha conclòs.

Busch, a més, també s’ha expressat en el mateix sentit i ha garantit que “tothom podrà votar al seu municipi”. “I si l’ajuntament no ofereix els seus locals, hi ha més llocs on el Govern pot posar les urnes”, ha afegit.