El PPC presentarà una moció als ajuntaments per acordar el “compromís” de no col·laborar amb el referèndum

Els populars volen aconseguir el “bloqueig” de la consulta a l’àrea metropolitana i les capitals de província

ACN Barcelona .- El PPC presentarà a tots els ajuntaments on té representació una moció per rebutjar el referèndum “il·legal” de l’1 d’octubre i on s’expliciti el “compromís” del consistori de no col·laborar amb la consulta. El president del partit, Xavier García Albiol, ha explicat que l’objectiu és aconseguir el “bloqueig” als ajuntaments de l’àrea metropolitana i les capitals de província, “que representen el 80% de la població catalana i és precisament allà on els independentistes no tenen força”. El text proposa acordar que es manifesti el compromís del consistori de no donar suport, ni proporcionar mitjans ni personal municipal per a la celebració de la consulta. A més, demana que els ajuntaments que en formin part, abandonin l’Associació de Municipis per la Independència.

El text exposa com a antecedents que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat la data i la pregunta per a la celebració d’un referèndum “il•legal” el proper 1 d’octubre i afegeix que “PP, PSC, Cs i Catalunya Sí que es Pot han anunciat que no estan d’acord amb la celebració unilateral d’aquest referèndum i que no comparteixen la pregunta”.

Davant d’això, el PPC proposa als consistoris acordar un posicionament en contra de donar suport a la celebració de la consulta, l’abandonament “de forma immediata” de l’AMI i que es traslladin aquests acords a les associacions de veïns dels respectius municipis, a la Generalitat, el Parlament, la Diputació de Barcelona, el Congrés i la Delegació del govern espanyol a Catalunya.

Albiol ha afirmat que des del Govern i les entitats independentistes es vol implicar els consistoris en l’organització d’una “il•legalitat”, mentre que ha defensat que el PPC vol que quedin “al marge” posicionant-se “clarament del costat de la democràcia, la llibertat i l’estat de dret”.

La moció ha estat distribuïda a tots els grups municipals populars per la vicesecretaria d’Acció Política.