La 9a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra serveix 4.600 litres de cervesa

La 9a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra ha servit, durant els tres dies de celebració (12, 13 i 14 d’octubre), un total de 4.600 litres de cervesa artesana entre els prop de les 5.000 persones que l’han visitat, una xifra de participació molt bona que ha estat molt ben rebuda per l’organització i pels productors participants.

En aquest sentit, s’han valorat molt positivament les novetats d’aquesta edició: participació de 3 food trucks, les torrenques Pepito Bravo i el Rincón Celeste i la de Vilafranca Jo Vull Ser Miss, altres activitats com la xerrada sobre l’evolució de la cervesa artesana als EEUU va comptar amb l’assistència d’unes 50 persones i la cata de cerveses 40. Pel que fa a la trobada dels scooters clàssics aquest any ha estat el de més participació amb un total de 35 participants i el taller infantil del dissabte va comptar amb la participació d’uns 50 nens i nenes.

L’organització de la Fira, a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats, amb la coordinació tècnica d’Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra, ha ressaltat la importància d’apostar per aquest esdeveniment ja que es tracta d’una activitat singular, és a dir que no es du a terme a totes les poblacions i que es realitza en una època de l’any que permet diversificar l’oferta més enllà de l’estiu. Tot plegat, fa que la Fira de la Cervesa Artesana sigui també un element dinalitzador del nucli antic en la vessant econòmica, lúdica i turística.

Els productors que han participat a la fira són: Clandestines (Montferri), La Surfera (la Móra – Tarragona), Estraperlo (Torredembarra), Rústica Bufona (Escaladei), Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), La Nou, Circolo a mine of Beer (Sardenya), Grenyut (Santpedor), Ratpenat (Barcelona) La Castellera (Vilafranca del Penedès), La Segarreta (Santa Coloma de Queralt) i l’Ona de Vila-seca.

Aprofitant la coincidència amb els tres dies festius, la regidoria de Turisme va programar les darreres visites guiades al Far, que van visitar més de 120 persones.

Enguany, coincidint també amb la commemoració de l’any del Patrimoni Cultural Europeu i les Jornades Europees de Patrimoni, es van programar dues activitats paral·leles a la Fira: una visita guiada al Castell dels Icart, en què hi van participar 75 persones i l’acte de reconeixement a persones i entitats per la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni local, diumenge, al Pati del Castell, amb 22 homenatjats.