President Torra: “Les xifres demostren que l’economia catalana va bé, en contra dels pronòstics apocalíptics”

Fotografia Centre Interpretació president Companys

El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 40è aniversari de la Federació d’Hostaleria de Lleida davant 200 empresaris

  • Quim Torra ha fet una ofrena floral al monument del president Companys, al Tarròs, i ha visitat la casa natal del president afusellat
El president de la Generalitat, Quim Torra ha assegurat, aquest migdia, des de Lleida, que “contra els pronòstics apocalíptics, que deien que l’economia catalana entraria en una espècie de recessió, fruit del procés i de la voluntat majoritària del poble de Catalunya de tirar endavant el procés de la independència, les xifres demostren absolutament al contrari” .
 
Davant més de 200 empresaris que avui han participat a l’acte commemoratiu del 40è aniversari de la Federació d’Hostaleria de Lleida , el cap de l’Executiu ha insistit que “l’economia catalana va molt bé”, i per exemplificar-ho ha recordat que durant 19 trimestres consecutius l’economia catalana ha crescut molt més que qualsevol altre país d’Europa.  A més, ha insistit que Catalunya exporta més que mai i ho fa des de fa 7 anys consecutius, i ha aconseguit que les xifres de l’atur es remuntin a l’any 2007 amb un 11%.
“Aquí han passat coses gravíssimes i des de la Moncloa i des de la Zarzuela  han intentat  atacar-la perquè no anés bé”, ha denunciat el president.  “Aquí s’han retirat dipòsits i s’han construït unes causes generals contra l’independentisme que han fet  que el país  es trobi en una situació política gravíssima”, ha afegit. Per això, ha subratllat “és important  que ens fem forts amb  les xifres de l’economia catalana i, alhora, reivindicar i posar sobre la taula en la situació en que ens trobem”, ha reblat.
Torra també ha aprofita la seva intervenció per posar en relleu les bones dades del turisme a Lleida, que ha recordat que respecte al territori català ha aconseguit millorar el número de pernoctacions i de visitants.
El president que prèviament ha presidit al Tarròs, a Tornabous, l’ofrena al monument al president Lluís Companys, en commemorar-se el 78è aniversari del qui fou president de la Generalitat, ha aprofitat també la seva intervenció per demanar als assistents “a portar fins al final la lluita pels ideals i per la causa de Catalunya” .
Durant la seva estada a l’Urgell, el cap del Govern ha visitat¸ acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, l’alcalde d’aquella població, Amadeu Ros, i  el Centre d’Interpretació del president Companys i la casa natal del president afusellat.
La Federació d’Hostaleria de Lleida, que compta amb més de 750 associats  engloba el Gremi d’Hostaleria de la Vall d’Aran, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i l’Associació de Càmpings de Lleida.