Iglesias es proposa fer fora el PP del govern espanyol “abans de Nadal”

Foto La Vanguardia

El líder de Podem creu que s’han “construït ponts” amb altres forces polítiques

ACN Madrid .- El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimecres des dels passadissos del Congres, instants després de perdre la moció de censura contra Mariano Rajoy, que “estem molt més a prop de treure el PP de les institucions” i que es proposa intentar-ho de nou “abans de Nadal”. “Se’ls ha vist nerviosos, incòmodes i perdent les formes. Seguirem treballant per treure’ls del govern perquè l’estan parasitant”, ha sentenciat. Per Iglesias, “s’ha demostrat que aquest govern mereixia una censura” i que és “insostenible” pels casos de corrupció en els quals està presumptament implicat. Segons el líder de Podem, al llarg del debat, s’han “construït ponts” i “diferents empaties” amb altres grups parlamentaris i ha afegit que tenint en compte el nombre d’abstencions “estem en la bona direcció per construir la majoria alternativa”.
El debat ha acabat amb un dur enfrontament entre Iglesias i el portaveu del PP, Rafael Hernando, que fins i tot ha fet referència a la relació del líder de Podem amb la seva portaveu, Irene Montero.

Iglesias també ha carregat contra la intervenció del portaveu del PP, Rafel Hernando, i ha dit que el seu estil “és impropi d’una democràcia”. “Crec que els diputats no hem de donar-li la rèplica perquè és legitimar un estil que està en contra dels valors de la nostra societat”, ha comentat el líder del Podem.

El Congrés dels Diputats ha rebutjat la moció de censura amb el resultat de 82 vots a favor, 170 en contra i 97 abstencions. La iniciativa de Pablo Iglesias només ha obtingut el suport de la seva pròpia formació, ERC i Bildu, mentre que el Grup Socialista, el PDeCAT, el PNB i Nueva Canarias s’han abstingut, i el PP, Cs, CC, UPN i Foro Asturias han votat en contra.

La votació ha posat el punt i final a 15 hores de debat on Iglesias i Rajoy han mantingut un cara a cara en què el líder de Podem va titllar Rajoy de “president de la corrupció”, i el PP ha qualificat la seva iniciativa “d’espectacle”.