El Grup Municipal del PSC a Tarragona condemna les actuacions policials durant l’1-O

El PSC ha presentat una moció amb caràcter d’urgència, per al plenari del proper dilluns 9 d’octubre

Per als i les socialistes els incidents en forma d’agressions policials van ser desmesurades i desproporcionades cap a ciutadans i ciutadanes “que pacíficament es trobaven concentrats el passat 1 d’octubre”. A més a la moció es solidaritzen i mostren tot el suport amb els ciutadanes i les ciutadanes que es van concentrar i manifestar, però sobretot amb els centenars de víctimes que van resultar ferides com a conseqüència de les cargues policials.

En la línia ja apuntada pel PSOE, el Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament reclama “que s’aclareixin i es reprovin als responsables polítics de l’operatiu, ja que no van ser capaços de donar compliment a l’Ordre Judicial d’impedir un referèndum, declarat il·legal, sense garanties i convocat de forma unilateral, sense l’ús de la força”.

Però a la vegada “els i les socialistes demanen que es reprovi al Govern de la Generalitat per haver trencat l’Estat de Dret a Catalunya incomplint la sentència del Tribunal Constitucional on li demanaven aturar i suspendre el referèndum”.

Per últim, “reclamen als Governs de Catalunya i Espanya diàleg, acords i propostes per a donar solució al conflicte d’Estat que es viu a Catalunya i al conjunt d’Espanya”.