González assegura que el govern espanyol ”es queda curt” en l’actuació per impulsar el sector de les renovables

El president de Pimec defensa la necessitat de no ”penalitzar” les energies netes per aconseguir preus més competitius per a les mitjanes empreses

ACN Barcelona .- La nova reorientació del govern de Mariano Rajoy a favor de les renovables ”es queda curta”, segons Josep González, president de Pimec. González assegura que la convocatòria aquest mes de maig i juliol de dues subhastes per construir instal·lacions de renovables amb una capacitat agregada de 6.000 megawatts, després de l’aturada brusca decretada el 2011, no és suficient. En declaracions a l’ACN, González assegura que tot i aquest canvi d’orientació, el govern del PP segueix penalitzant l’autoconsum amb la implantació de taxes de connexió que fan inviable les inversions en instal·lacions d’energia neta. González assegura que es va en sentit contrari d’altres països europeus i això fa que les pimes hagin de suportar uns costos energètics molt per sobre dels seus competidors.
Josep González assegura que tot i les subhastes realitzades pel govern espanyol, la política del govern segueix focalitzada en les grans empreses del sector elèctric i penalitzant l’autoconsum amb taxes de connexions que fan inviable les inversions en noves instal·lacions.

El president de Pimec recorda que en l’actualitat els costos per implantar una instal·lació d’energia neta no tenen res a veure amb els que s’havien de suportar fa deu anys. Per exemple, en el sector de l’energia fotovoltaica, en l’actualitat el cost d’implantació no arriba a ser més del 10% del que costava fa 10 anys. El que passa, diu González, és que en el govern penalitza aquestes instal·lacions amb costos de connexió i altres limitacions que fan inviable el seu desenvolupament.

L’empresari recorda que les pimes catalanes suporten costos energètics molt elevats en comparació amb els seus competidors europeus i que una aposta per les energies renovables permetria abaratir aquests costos energètics i fer les empreses més competitives.