Ryanair creixerà un 7% a Catalunya amb 9 vols nous el proper estiu

La companyia demana “diversificar” el turisme, permetre la construcció de “més hotels” i “mantenir baixos” els preus dels allotjaments

ACN Barcelona .- L’aerolínia irlandesa Ryanair preveu créixer un 7% a tot Catalunya en vistes a l’estiu del 2018 amb l’obertura de 9 vols nous als aeroports de Barcelona, Girona i Reus. Això es traduirà en un augment de 525.000 passatgers, que arribaran a la xifra total de 9,6 milions de persones anuals. En concret, hi haurà sis noves rutes a Barcelona, dues a Girona i una a Reus. La companyia ho ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa a Barcelona, en què també ha llançat un missatge al govern municipal de Barcelona a l’hora de “no limitar” el turisme de la ciutat. Segons Kenny Jacobs, cap de màrqueting de Ryanair, cal “diversificar” les destinacions i permetre “construir més hotels” per “mantenir baixos els preus dels allotjaments”.
Les noves destinacions des de l’aeroport del Prat seran Frankfurt, Cracòvia, Luxemburg, Malta, Praga i Venècia. Totes elles a excepció de Malta ja estan operatives durant els mesos d’hivern. A Girona s’iniciaran dues rutes noves a Frankfurt i a Riga, mentre que a Reus s’inaugurarà un vol a Shannon (Irlanda). D’aquesta manera, l’aerolínia oferirà un total de 101 rutes diferents des de Catalunya.

Pel que fa al nombre de passatgers, Barcelona preveu créixer en 400.000 usuaris, Girona en 100.000 i Reus en 25.000.

“Diversificar” el turisme

“L’actual estratègia de no construir més hotels i protestar contra el turisme no és la millor solució a llarg termini”, ha afirmat Kenny Jacobs. El directiu ha demanat a les administracions que estableixin un “pla turístic” per tal de “descentralitzar el pes de Barcelona” i “diversificar” les destinacions a d’altres punts del territori. Alejandra Ruiz, membre del departament de vendes i màrqueting, ha posat com a exemples Girona, el Pirineu, la Costa Barva, Tarragona o la Costa Daurada.

Des de la companyia també han reclamant que no es limiti la construcció d’hotels a la capital catalana, perquè “si no els preus pujaran”. “Construïu més hotels, si no la gent anirà a Madrid o a Lisboa i es perdran llocs de treball”, ha asseverat Jacobs. “No restringiu el turisme, diversifiqueu-lo”, ha reblat.

Afectació dels atemptats

Sobre l’impacte de atemptats a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’abril, la companyia ha comunicat que es va produir un “petit nombre de cancel·lacions” i un “lleuger descens” del nombre de visites a la pàgina web. “La gent hi pensa durant uns dies i després la vida continua”, ha conclòs Jacobs.

Brexit

Finalment, els membres de la companyia s’han mostrat expectants sobre el desenllaç de les negociacions del Brexit i han exigit a les parts que es trobi una solució a la política d’Open Skies. Si aquesta regulació no es manté, han advertit que l’estat espanyol en sortiria “perjudicat”, ja que al voltant d’un 20% dels passatgers de Ryanair provenen del Regne Unit.