El Gaudí Centre celebra el 165è aniversari del naixement de l’arquitecte amb visites teatralitzades sobre la seva vida

La jornada de portes obertes, que coincideix amb el desè aniversari de l’obertura, mostren la maqueta de la Sagrada Família acabada

ACN Reus .- El Gaudí Centre de Reus ha celebrat aquest diumenge una jornada de portes obertes per celebrar el 10è aniversari de la seva obertura i els 165 anys del naixement de l’arquitecte Antoni Gaudí. Per fer-ho, l’Agència de Promoció de la Ciutat ha incorporat com a novetat visites amenitzades a càrrec de la Gata Borda, que ha representat diferents escenes de la vida de Gaudí. En 10 anys, uns 655.000 visitants han passat pel Gaudí Centre, que ha generat uns ingressos de gairebé 2.600.000 euros. Dins del marc d’aquests actes de celebració, el Gaudí Centre torna a acollir, durant un any, la maqueta de la basílica de la Sagrada Família acabada, cedida de manera gratuïta i temporal per la Junta Constructora del temple. Durant les jornades de portes obertes d’aquest diumenge han passat 774 persones.
La maqueta de guix de la Sagrada Família, construïda pel taller de modelistes de la mateixa basílica, completa l’espai expositiu ‘Sagrada Família 1882-2026’ i permet veure l’evolució de la construcció del temple des dels seus orígens, fins al seu aspecte final.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que Gaudí és una marca de ciutat i que amb les jornades s’intenta acostar la ciutadania al Gaudí Centre i promocionar també l’arquitecte. Amb tot, ha afegit que, probablement, és Reus qui pot promocionar-se més gràcies al nom de Gaudí.