Forcadell diu que Catalunya seguirà “avançant” gràcies a l’empenta de la gent

La presidenta del Parlament lamenta que l’Estat “no ha demanat encara perdó” per l’afusellament de Companys

Redacció.- La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’ha mostrat convençuda que davant de decisions “complicades” i cruïlles històriques, Catalunya continuarà “avançant gràcies a l’empenta de la seva gent”. La presidenta ho ha dit després de l’ofrena floral de la Mesa del Parlament a la tomba de l’expresident, al Fossar de la Pedrera, on ha lamentat que l’Estat “encara no ha demanat perdó” per l’afusellament de l’expresident Lluís Companys. Forcadell ha recordat que Companys ha estat l'”únic president assassinat pel feixisme a Europa” i ha assegurat que no volen “revenja” sinó “justícia per totes les persones assassinades pel franquisme”, que van ser deportades a camps de concentració i que van ser condemnades “injustament”.
La presidenta ha recordat que Companys va morir “per defensar la llibertat i la democràcia” i ha afegit que Catalunya “no vol ni pot” oblidar la seva història. Ha dit que aquesta història està plena de moments “molt decisius, moltes dificultats” i ha posat en valor que “sempre les ha vençut gràcies als seus ciutadans, a la força de la seva voluntat de la seva gent” i ha assegurat que tornarà a ser així.

D’altra banda, ha recordat que el Parlament va fer “justícia” amb l’aprovació de la llei que anul·la els judicis del franquisme i ha posat en valor la “dignitat” que això significa, tot i reconèixer que “encara queda molta feina per fer”.