Fachin: “Si Puigdemont apel·la a la República i al procés constituent, ens hi implicarem”

En una entrevista a ‘Nació Digital’, el líder de Podem defensa que aquest canvi a Catalunya ha de ser “coordinat” però “no subordinat” als ritmes de l’estat espanyol

Redacció .- El líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha assegurat que si dimarts, en el ple del Parlament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “apel·la a la República catalana i al procés constituent” la seva formació “s’hi implicarà” igual que la gent va fer “per defensar les urnes”. En una entrevista publicada aquest dissabte al vespre per ‘Nació Digital’, Fachin ha recordat que aquests dos conceptes estan al programa electoral del seu grup parlamentari i ha defensat que aquest canvi a Catalunya ha de ser “coordinat” però “no subordinat” als ‘tempos’ del govern espanyol. El líder de Podem creu que “ara toca ser valent” i “dir a la resta de l’Estat que no ha de tenir por, que el procés constituent de Catalunya és en aquests moments una oportunitat per a la resta de l’Estat i que no se li pot dir que esperi”.
En aquest sentit, Fachín ha assegurat que “tots aquells canvis que poden venir no arribaran a Catalunya des de Madrid sinó que s’hauran de conquerir des de Catalunya”.