La CUP de Tarragona preguntarà al ple si la Guàrdia Urbana es va coordinar amb la Policia Nacional l’1-O

Apunten que l’informe facilitat als grups després de la Junta de Portaveus no desmenteix que hi hagués comunicacions durant la jornada

Redacció.- El grup municipal de la CUP a Tarragona preguntarà dilluns al plenari de l’Ajuntament si la Guàrdia Urbana es va coordinar o comunicar amb la Policia Nacional per les actuacions de l’1-O. Els cupaires consideren que el dispositiu del cos municipal va estar “al servei dels repressors”. Segons la formació, un informe facilitat als grups municipals divendres, després de la reunió de la Junta de Portaveus amb l’intendent de la Guàrdia Urbana, mostra que la policia local va actuar simplement fent talls de trànsit però que aquestes actuacions “coincideixen amb el desplegament de la Policia Nacional a Campclar, a la plaça Imperial Tàrraco i a la Rambla Vella”, segons han denunciat. A més, afegeixen, l’informe “no desmenteix en cap moment que el cos s’hagués comunicat amb la Policia Nacional durant la jornada, quan en canvi explicita que no hi havia hagut comunicació o coordinació els dies previs”.
Així, la CUP creu “indispensable” que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, “resolgui tots aquests dubtes”. “Consideraríem d’extrema gravetat que es confirmés una comunicació o coordinació entre la policia local i el cos que va agredir tan brutalment els nostres veïns”, han assenyalat.