El LHD “Juan Carlos I”, vaixell almirall de l’Armada Espanyola, farà escala a Tarragona a la fi de juny

Els dies 30 de juny i 1 de juliol es realitzaran jornades de portes obertes

El portaaeronaves “Juan Carlos I”, vaixell almirall de l’Armada, té previst fer escala en el port de Tarragona entre el 29 de juny i el 2 de juliol, amb motiu de la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis que tindran lloc entre el 22 de juny i el 2 de juliol.

Amb la participació de el “Juan Carlos I” es pretén donar el realç que mereixen els Jocs Mediterranis, esdeveniment esportiu més important de la regió mediterrània després dels Jocs Olímpics, i que reuneixen des de 1951 a delegacions esportives pertanyents a 26 països.

Els dies 30 de juny i 1 de juliol, el públic que ho desitgi podrà visitar el “Juan Carlos I” i conèixer en persona el major buc de guerra construït a Espanya.

El “Juan Carlos I”, pren el seu nom de La seva Majestat El Rei Don Joan Carlos I, continuant així la llarga tradició de l’Armada d’assignar a un dels seus bucs principals el nom propi del monarca reinante, mantinguda des de l’arribada de la Casa de Borbó al tron d’Espanya a principis del segle XVIII. Construït en la drassana de Navantia Ferrol, va ser botat el 10 de març de 2008 i lliurat a l’Armada el 30 de setembre de 2010.

El buc “Juan Carlos I” suposa una eina de l’Armada per garantir la capacitat de resposta i influència global a la disposició del poder polític, en suport a la creixent projecció internacional d’Espanya. Es tracta d’una unitat tecnològicament avançada, interoperable, ensinistrada i allistada, la qual pot actuar amb garanties d’èxit en escenaris molt variats. Està dissenyat i construït íntegrament a Espanya, per la qual cosa es tracta d’una mostra més de les capacitats aconseguides per la nostra indústria de Defensa i redunda en el seu prestigi fora de les nostres fronteres.

Es tracta d’un buc multipropósito que, amb diversos perfils de missió, proporciona una gran capacitat amfíbia i aeronaval, així com de transport estratègic i assistència humanitària. El seu disseny està basat en una combinació d’estàndards militars i comercials amb un alt grau de nacionalització en els seus sistemes. cal destacar la seva notable capacitat de càrrega de personal, vehicles, aeronaus i embarcacions, així com el seu nou sistema de propulsió elèctric.

El seu actual Comandant és el capità de navili José Llac Ochoa i compta amb una dotació de 294 persones. Durant l’escala del buc a Tarragona, estaran embarcats en el “Juan Carlos I” el Comandant del Grup d’Acció Naval 2, contralmirante Ricardo AtanasioHernández López i el nou Comandant del portaaeronaves, el capità de navili Francisco José Asensi Pérez, que pren el comandament del vaixell almirall el proper dia 27 de juny.

Horaris de visita:

Lloc d’atraqui: Moll d’Aragó del Port de Tarragona.

Lloc d’accés: Pel vial de Marina Port Tarraco.

Horari: dissabte 30 de juny, d’11,00h a 19,00h i diumenge 01 de juliol, de 10,00h a 18,00h