El cicle Divendres Divins torna amb set propostes que uneixen els vins amb DO amb la cultura i el patrimoni

Del divendres 6 de juliol al  divendres 17 d’agost les 7 DO’s del Camp de Tarragona i l’Ebre combinen una visita en un espai patrimonial amb una actuació i un maridatge de vins

Els Divendres Divins 2018 passaran la Vil·la Romana dels Munts d’Altafulla, l’església de Poboleda, el Castell de Solivella, la Casa Rull de Reus, l’església de Santa Magdalena de Caseres, la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell i l’església de Sant Jaume d’Ulldemolins

Les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, la DO Montsant, així com la DO Catalunya-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en la cinquena edició dels Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme enguany des d’aquest divendres 6 de juliol fins el divendres 17 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també amb set propostes artístiques de les nostres contrades.
Des de la primera edició, la voluntat dels impulsors de la iniciativa, segons el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, era potenciar tres aspectes diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant els període estival: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. El resultat de les quatre primeres edicions ha estat magnífic amb gran presència de públic en totes les seus i amb el recolzament de totes localitats on es realitza el certamen. En la presentació a la seu de Cultura al carrer Major han acompanyat Jordi Agràs el director territorial d’Agricultura Àngel Xifré, que també ha destacat la importància de la promoció del vi de les nostres comarques amb iniciatives com aquesta, i també representants de totes les DO’s participants i la DO Avellana de Reus.
Aquesta cinquena edició dels Divendres Divins començarà el proper divendres  6 de juliol (19.30h) a Solivella amb un maridatge de vins de la DO Conca de Barberà. Es començarà l’itinerari, mitjançat una ruta guiada al Centre d’Interpretació del Castell amb el punt i final al Castell on es farà l’actuació de Jazz des d’Aquí, un grup de quatre músics formats en jazz i que s’uneixen amb la idea d’oferir una visió de la tradició musical popular catalana recent que materialitza en un recorregut de músiques que van de Lluís Llach a Antònia Font.
El dia 13 de juliol (19.30h) el protagonisme el tindrà la Vil·la Romana dels Munts d’Altafulla amb el vins de la DO Tarragona. Es realitzarà una visita guiada per aquest espai i acabarem gaudint de la música de Paul Transistor, membre del grup The Transistor Arkestra, que ens presentarà la seva proposta creada exclusivament per aquesta activitat Del prelum a l’amphorae. Els Divendres Divins continuaran el 20 de juliol (19.30h)  sa Reus amb els vins de la DO Catalunya. Des de l’Estació Enològica de Reus anirem passejant fins la Casa Gasull que podrem visitar per dintre i acabarem a la Casa Rull amb Maria Vera, que ha estat l’artista escollida amb la seva proposta Em revé el teu gust que consistirà en un espectacle multidisciplinar de poesia eròtica, teatre, dansa contemporània i músic.
El 27 de juliol (19.30h)  el cicle es trasllada al Vendrell amb els vins de la DO Penedès. Realitzarem una visita guiada per la CasaFundació Apel·les Fenosa, una residència del segle XVI que l’escultor Fenosa va comprar l’any 1957, la va restaurar i condicionar per passar diversos períodes de la seva vida treballant.  Richard White i la seva banda de roots, blues, swing i ragtime oferiran la seva música als jardins de la residència.
El 3 d’agost (19.30h)  Poboleda serà la localitat protagonista amb els vins de la DOQ Priorat.   Ens trobarem a l’entrada de l’església de Sant Pere Apòstol i l’acte consistirà en una visita pel poble, per acabar amb l’actuació del pianista prioratí Lluís Capdevilaque interpretarà composicions pròpies evocatives de diferents estats d’ànims i que es podran relacionar amb els vins que es presentaran.
El 10 d’agost (19.30h)  el cicle continuarà a Ulldemolins amb els vins de la DO Montsant. El punt de trobada serà l’entrada de l’església de Sant Jaume amb una visita pel poble i un fi de festa amb Els Glossadors del Camp, del col·lectiu Cor de carxofa, seran els que ens oferiran una actuació sobre la glosa, composició popular i rimada, normalment improvisada segons el vi i l’espai que ho emmarca.
Els Divendres DiVins 2018 finalitzaran el 17 d’agost a la localitat de Caseres amb els vins de la DO Terra Alta. Es farà una visita pel poble a partir de l’Església de Santa Maria Magdalena. Els tarragonins Xavier Pie, saxo soprano i MACC, guitarres i efectes, ens presentaran peces del seu darrer CD Connexions que vol ser un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent i que alterna el protagonisme dels instruments amb acurats arranjaments que no deixaran indiferent a ningú.
Visites i concerts limitats
 
L’organització recorda que les diverses activitats del cicle Divendres DiVins són limitades en quant a afluència de públic. Per aquest motiu, recomana adquirir les entrades al preu de 5 euros de forma prèvia a cadascuna de les set DO’s organitzadores de cada sessió per tal de controlar l’aforament.
Aquest any, l’organització ha acordat premiar la fidelitat dels assistents amb una ampolla de vi d’una de les DO’s participants per aquelles persones que assisteixin a les set sessions. Entre tots el premiats se sortejarà un lot de set ampolles, una de cada DO, al final de la darrera sessió que es farà a Caseres.