Els diputats de JxSí i la CUP signen individualment la llei del referèndum

Els membres de la Mesa i Gordó no firmen la norma que ha de donar cobertura legal a l’1-O

ACN Barcelona .- 57 diputats de JxSí i els 10 de la CUP han signat individualment la llei del referèndum al llarg del matí d’aquest divendres als despatxos dels grups al Parlament. No l’han firmat, però, els quatre membres de JxSí a la Mesa: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Guinó, la secretària primera, Anna Simó, i la secretària quarta, Ramona Barrufet. Tampoc no ho ha fet el diputat no adscrit, Germà Gordó. Fonts properes a l’exmembre de JxSí han informat a l’ACN que JxSí no l’ha pas convidat a signar la llei que ha de donar cobertura legal a l’1-O.
Així, un total de 67 diputats independentistes han firmat la norma de l’1-O, que serà registrada a la cambra aquest dilluns, i que ha de donar paraigües legal al referèndum. La llei quedarà guardada al calaix, fins quan s’obri el següent període de sessions, a partir del 16 d’agost.

De fet, en una reunió de la Mesa després del ple PSC i Cs han demanat la celebració d’una nova reunió de la Mesa el proper dilluns, davant la previsió que la llei sigui registrada aquell dia i amb la voluntat que aquesta la pogués qualificar, segons han explicat fonts parlamentàries. La proposta però no ha prosperat i la propera reunió d’aquest òrgan tindria lloc previsiblement el proper 16 d’agost, quan començarà el període de sessions segons el nou reglament aprovat aquesta setmana.