La convocatòria Treball als Barris ha contractat o ha ofert formació a 200 persones

Un total de 391 veïns més també han estat atesos al Servei d’Orientació i Intermediació Laboral

Redacció.- Prop de 200 persones han rebut formació o han estat contractats aquest 2017 a través de la convocatòria Treball als Barris, de la qual avui s’ha celebrat la cloenda oficial amb una recepció a les instal·lacions de Tarragona Impulsa, al magatzem de la Tabacalera, presidida pel conseller d’Ocupació Econòmica, Francesc Roca.

La convocatòria Treball als Barris, en marxa des de l’any 2011, preveu un seguit d’accions que combinen la formació i la contractació als barris de Campclar i la Part Alta i les seves respectives zones d’influència. En aquesta edició s’ha desenvolupat a partir de quatre potes:

·         Servei d’Orientació i Intermediació Laboral. Un total de 391 persones s’han donat d’alta a aquest servei, ubicat específicament a Campclar i la Part Alta, que ofereix atencions individualitzades i accions grupals per elaborar currículums, fer cerca activa de feina, oferir càpsules formatives, entre d’altres.

·         1.700 hores de formació en deu cursos diferents, agrupats en àrees com la logística, l’hoteleria, la seguretat o els idiomes, dels quals s’han beneficiat 127 persones.

·         Una Casa d’Oficis en la qual els 29 joves participants han gaudit de sis mesos de formació i han estat contractats laboralment l’altra meitat de l’any. A través de tres especialitats diferents (atenció sociosanitària a persones dependents, reparació i manteniment d’habitatges i dinamitzador d’activitats d’educació infantil i juvenil) els participants han realitzat actuacions especialment en espais municipals.

·         Programes d’experienciació laboral, amb 38 participants que també combinen formació i un contracte laboral. En aquesta ocasió les persones han realitzat tasques de manteniment i neteja en els barris abans esmentats.

Els mateixos quatre programes es reprendran l’any vinent amb alguna novetat destacada. Per exemple, entre les accions formatives s’afegiran 4 nous cursos de dependent/a de carnisseria, dependent/a de peixateria, formació en llengua catalana i d’auxiliar de subalterns en institucions municipals dirigit a persones amb discapacitats.

Les persones interessades a participar en algun d’aquests programes ja poden sol·licitar més informació a les instal·lacions de Tarragona Impulsa (av. Vidal i Barraquer s/n -M1-) a l’Espai de Trobada de Campclar (c. Riu Llobregat, 10) o al Centre Sociocultural de la Part Alta (c. Puig d’en Pallars, s/n).

La convocatòria Treball als Barris està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i amb fons propis de l’Ajuntament de Tarragona.