El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona estrena web

Algunes novetats són la incorporació d’un cercador intern, l’adaptació als diferents dispositius mòbils, visites virtuals a les exposicions o la introducció de més idiomes

 

 

Redacció.- Fent honor al seu eslògan ‘Un museu obert a tothom’, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) estrena una pàgina web més completa i accessible (www.dipta.cat/mamt). Ofereix nous apartats amb informació i imatges de totes les obres i autors que integren el fons artístic, dades sobre les exposicions permanents i temporals, notícies, visites virtuals a les exposicions i altres múltiples serveis per a l’usuari. Dissenyada pel MAMT i desenvolupada amb recursos propis de la Diputació, es tracta d’una plataforma àgil i visualment atractiva on la col·lecció artística s’integra com a peça fonamental de la informació.

Pel que fa al disseny i estructura, permet una interacció més senzilla a l’hora de navegar-hi. La informació s’ha estructurat a l’entorn de set grans eixos: introducció al MAMT, les col·leccions, les exposicions, actualitat, visites, serveis i MAMT Pedagògic. Aquest darrer apartat compta amb una web específica, renovada l’any passat, amb tota la informació del servei educatiu que el museu ofereix a docents, escolars i famílies de la demarcació. D’altra banda, eldesenvolupament de la nova web del MAMT fa possible que els seus continguts apareguin millor posicionats al Google.

Tota la col·lecció a l’abast

Entre les novetats, destaquen la incorporació d’un cercador per buscar informació detallada del que conté la web, la introducció de l’idioma francès (que s’afegeix al català, castellà i anglès) o l’adaptació de la pàgina als diferents dispositius mòbils. Pel que fa als continguts, cal esmentar la possibilitat de realitzar visites virtuals per les exposicions i consultar-ne els catàlegs, tant els actuals com els antics, i, especialment, l’apartat dedicat als més de 500 artistes presents al museu i a les seves creacions, més de 5.000 olis, dibuixos, aquarel·les, escultures, fotografies, gravats o ceràmiques, continguts que es gestionen a través del programa MuseumPlus. En concret, s’hi mostren dades bàsiques i imatges de totes i cadascuna de les obres que alberga la instal·lació, tant les exposades com les que no ho estan, les quals es poden descarregar en bona resolució. Tot plegat es pot cercar de manera categoritzada, bé sigui per autor o per tipus d’obra, i també es pot accedir als continguts relacionats. D’aquesta manera, la web del MAMT es converteix en la més completa eina de coneixement i estudi de l’art contemporani a la demarcació.

Focus artístic

El Museu d’Art Modern va ser creat per la Diputació de Tarragona l’any 1976 per promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani i, així mateix, per conservar i mostrar el seu patrimoni artístic i compartir-lo amb la comunitat. L’actual seu del carrer de Santa Anna de Tarragona conserva l’obra d’autors com Julio Antonio, Santiago Costa, Josep Tapiró, Marià Fortuny, Joan Miró, Josep M. Subirachs, Antoni Torres Fuster, Magda Folch, Teresa Llàcer, Josep M. Rosselló o Josep Royo, entre molts d’altres nascuts o vinculats amb el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.