Ballesteros insta el suport del PP i PDeCAT als PGE per defensar els interessos dels tarragonins

El Mercat Central, una de les grans apostes del PSC de Ballesteros. CEDIDA

Metges, mestres i mossos (les tres M) són tres col·lectius molt importants per als serveis a la ciutadania

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha instat avui a PDeCAT i ERC  a defensar els interessos dels tarragonins i tarragonines aprovant els pressupostos generals de l’Estat del govern de Pedro Sánchez. En aquest sentit, Ballesteros ha recordat que aquests P.G.E. “incrementen en més de 2.200 milions d’euros els recursos que arriben a Catalunya i que aquest augment hauria de servir per pal·liar els greus problemes i els diferents fronts de queixes que el govern de la Generalitat té oberts en aquests moments”.

En aquest sentit, Ballesteros ha recordat que, a dia d’avui,  la Generalitat “s’enfronta a una vaga molt important en el sector de la salut, a les reivindicacions salarials dels Mossos que poden acabar també en vaga i, ara, s´hi afegeixen els mestres. Tenir més col·lectius enfadats per la seva gestió és impossible”.

En el cas de la sanitat, l’alcalde Ballesteros  ha qualificat “d’insuficient” l’oferta que el Govern ha fet als sindicats en la que proposava l’augment de 200 metges. “Això són engrunes” ha afirmat l’alcalde que ha afegit que “la sanitat del país no pot funcionar a base de pegats i de la bona disposició i del voluntarisme dels professionals. Cal ser més respectuosos i valorar més la feina que aquests fan”. A la nostra ciutat, ha afegit, a banda d’aquests problemes comuns de país “tenim la indefinició del model sanitari i la construcció pendent, de fa massa temps, del nou hospital Joan XXIII”.

L’alcalde ha dit que aquesta acumulació de problemes que el Govern té amb col·lectius tant importants com metges, mestres i mossos, que ha qualificat com les “tres M”, demostra que “ja fa molt temps que el Govern s’ha oblidat dels problemes reals dels catalans i catalanes i que la única sortida lògica i raonable que té en aquest moment és aprovar els P.G.E. si vol tenir disponibilitat econòmica per fer-hi front.”

Per Ballesteros PDeCAT i ERC han “d’aterrar al món real, votar favorablement els P.G.E. i fer possible que la Generalitat disposi de 2.200 milions d’euros que contribuirien a atendre les necessitats i demandes urgents de la ciutadania.”