Albert Batlle dimiteix com a director general dels Mossos d’Esquadra

El conseller d’Interior comunicarà en les properes hores el nom del nou responsable polític de la Policia, que aquest dimarts serà nomenat a Govern

ACN Barcelona .- El fins ara director general de la Policia, Albert Batlle, ha presentat la seva dimissió al conseller d’Interior, Joaquim Forn, que li ha acceptat. Fonts de la policia catalana han atribuït la dimissió a motius polítics i, en una comunicació interna, Batlle s’ha mostrat convençut que “en els actuals moments de la vida del país”, els Mossos seguiran “perseverant” en la seva missió de “defensa de la seguretat i del benestar” dels ciutadans i que ho faran, “com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei”. La dimissió de Batlle es produeix tres dies després de l’arribada de Joaquim Forn al Departament d’Interior en substitució de Jordi Jané. Forn comunicarà en les properes hores el nom del nou director general, que aquest dimarts serà nomenat a Govern.

Batlle ha comunicat a Forn la decisió de dimitir del càrrec en una reunió que han mantingut aquest dilluns al matí. El conseller n’ha acceptat la dimissió i li ha agraït la feina i dedicació, segons un comunicat del Departament d’Interior. Està previst que Forn comuniqui en les properes hores el nom del nou director general de la Policia i que aquest mateix dimarts sigui nomenat a Govern.

En la comunicació interna, el fins ara director general ha agraït la confiança que se li va dipositar i a la qual espera “haver correspost amb dedicació i lleialtat”. També ha agraït la col·laboració que ha rebut “en tot moment dels responsables del Departament d’Interior i del Govern de la Generalitat”.

També ha expressat el seu “agraïment més profund” al personal de la Direcció General, als comandaments i a “tots els membres” del cos de Mossos “per la seva abnegada entrega a la missió que tenen encomanada al servei del poble de Catalunya”.

A més, en la comunicació interna, Batlle també fa una referència indirecta al referèndum de l’1 d’octubre. “En els actuals moments de la vida del país, la nostra policia seguirà perseverant en aquesta missió de defensa de la seguretat i del benestar dels nostres conciutadans i ho farà, com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei”.

Batlle ocupava el càrrec des del juny del 2014, quan va substituir Manel Prat. Anteriorment, havia estat director general de Serveis Penitenciaris en època del tripartit.