La 5a Nit de la Il·lustració es desenvolupa com el combat de sumo més creatiu

La vetllada tindrà lloc demà dijous, a les 22 h, a l’Espai Jove la Palmera en el marc del Festival Sota la Palmera.

L’Espai Jove la Palmera acollirà demà dijous, 13 de juliol, a partir de les 22 h, una nova edició de la Nit de la Il·lustració de Tarragona. Es tracta d’un acte obert al públic que tindrà lloc en el marc del Festival Sota la Palmera.

Com si es tractés d’una Champions League, demà se celebra la competició il·lustrada més emocionant de les comarques tarragonines. Diversos il·lustradors i il·lustradores lluitaran per aconseguir el Llapis il·lustre, un premi simbòlic que serà el colofó d’una nit amenitzada amb música i que comptarà amb un carismàtic presentador tarragoní, Oscárboles.

Serà una nit on es barrejaran la música, l’humor i, sobretot, la il·lustració. Tot en directe i a un pam del nas de l’espectador. El format serà el següent: es proposaran uns temes a l’atzar que s’aniran destapant mitjançant una dinàmica de pràctica oriental i els il·lustradors i il·lustradores crearan al voltant de les temàtiques suggerides.

Participants

Alguns dels il·lustradors participants d’aquesta cinquena nitilustgna són: l’Hernan En H, Helena Requesens, Sílvia Ramal, Ana amb Art, Dani Pena, Mariona Roig… il·lustradors professionals que es barregen, sense manies, amb estudiants i gent amateur que troba en el dibuix una manera pròpia d’expressar-se.

Els organitzadors de la cinquena nitilustgna són Txomin Medrano i Pep Serra de Mènsula Studio i Elisabet Díez Anduluplandu. L’acte compta amb la col·laboració de Joan Rioné i el suport de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.

#nitilustgna

L’any passat, la IV edició de La Nit de la Il·lustració, va concentrar més d’un centenar de persones, en un ambient curiós i distès. Alguns assistien per primera vegada i altres es confessaven veterans de La Nit de la Il·lustració, nit que tenien apuntada a l’agenda des de l’inici de l’estiu.

Un dels objectius de l’acte és potenciar el planter d’il·lustradors tarragonins i dignificar un ofici que normalment s’entén com solitari, íntim i privat. Una tasca amb la qual el Grup d’amics de La Nit de la Il·lustració està molt compromès. Fa cinc anys que es van organitzar per llançar la primera Nit de la Il·lustració i el festival ha anat creixent de forma lenta, però segura.

La cita s’ha promocionat repartint cartells per la ciutat i via xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb l’etiqueta #nitilustgna