Categories: Noticies de Turisme

100% d’ocupació per Sant Joan al turisme interior

El perfil de turista és principalment nacional

Es manté la tendència a escollir destins de platja i de muntanya poc massificats

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, entitat pertanyent a la Federació AEHT, fa un balanç de l’ocupació durant el pont de Sant Joan als allotjaments turístics que representa. La informació exposada a continuació s’ha recollit a través de la veu dels presidents territorials que l’AHPT té a tota la província de Tarragona, per tal de representar la  diversitat de tot el territori.

En termes generals, l’ocupació del pont de Sant Joan ha sigut alta, incrementant-se el cap de setmana fins a arribar a xifres d’entre el 90% i el 100% d’ocupació, sobretot en destins rurals i de muntanya, i en poblacions costaneres properes a l’àrea metropolitana de Barcelona i de les Terres de l’Ebre. Les ocupacions més baixes s’han registrat en capitals de comarca, segurament degut al fet que el consumidor ha optat per escapar-se de la ciutat aprofitant el pont de Sant Joan i per buscar destins de proximitat.

Per zones, els establiments de costa situats prop de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com és el cas d’Altafulla o altres poblacions del Baix Gaià i el Baix Penedès, l’ocupació ha rondat el 85% entre setmana, arribant al 100% el cap de setmana. De la costa a l’interior: zones com el Priorat o la Conca de Barberà, han comptat amb un 100% d’ocupació el cap de setmana, mantenint-se així la tendència dels clients que busquen destinacions de natura i poc massificades.

A capitals de comarca com Valls o Reus, els hotels urbans i de negocis han tingut una ocupació més baixa que a la resta de territoris, amb una ocupació màxima del 60% entre setmana i del 80% en cap de setmana. Altres hotels urbans de ciutats més turístiques com Tarragona, han tingut una bona ocupació en cap de setmana, d’entre el 80% i el 90%.

A destins de costa de les Terres de l’Ebre, l’ocupació també ha sigut alta, oscil·lant entorn el 80% entre setmana i el 90% en caps de setmana. Altres destins com Cambrils, han tingut una bona ocupació als allotjaments que estan oberts i que no depenen de la touroperació, amb ocupacions que han oscil·lat entre el 70% i el 80%, amb un perfil de turista principalment nacional.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

1 setmana ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

1 setmana ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

3 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 setmanes ago