100% d’ocupació per Sant Joan al turisme interior

Hotels urbans de les ciutats més turístiques com Tarragona han tingut una bona ocupació en cap de setmana, d’entre el 80% i el 90%. CEDIDA

El perfil de turista és principalment nacional

Es manté la tendència a escollir destins de platja i de muntanya poc massificats

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, entitat pertanyent a la Federació AEHT, fa un balanç de l’ocupació durant el pont de Sant Joan als allotjaments turístics que representa. La informació exposada a continuació s’ha recollit a través de la veu dels presidents territorials que l’AHPT té a tota la província de Tarragona, per tal de representar la  diversitat de tot el territori.

En termes generals, l’ocupació del pont de Sant Joan ha sigut alta, incrementant-se el cap de setmana fins a arribar a xifres d’entre el 90% i el 100% d’ocupació, sobretot en destins rurals i de muntanya, i en poblacions costaneres properes a l’àrea metropolitana de Barcelona i de les Terres de l’Ebre. Les ocupacions més baixes s’han registrat en capitals de comarca, segurament degut al fet que el consumidor ha optat per escapar-se de la ciutat aprofitant el pont de Sant Joan i per buscar destins de proximitat.

Per zones, els establiments de costa situats prop de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com és el cas d’Altafulla o altres poblacions del Baix Gaià i el Baix Penedès, l’ocupació ha rondat el 85% entre setmana, arribant al 100% el cap de setmana. De la costa a l’interior: zones com el Priorat o la Conca de Barberà, han comptat amb un 100% d’ocupació el cap de setmana, mantenint-se així la tendència dels clients que busquen destinacions de natura i poc massificades.

A capitals de comarca com Valls o Reus, els hotels urbans i de negocis han tingut una ocupació més baixa que a la resta de territoris, amb una ocupació màxima del 60% entre setmana i del 80% en cap de setmana. Altres hotels urbans de ciutats més turístiques com Tarragona, han tingut una bona ocupació en cap de setmana, d’entre el 80% i el 90%.

A destins de costa de les Terres de l’Ebre, l’ocupació també ha sigut alta, oscil·lant entorn el 80% entre setmana i el 90% en caps de setmana. Altres destins com Cambrils, han tingut una bona ocupació als allotjaments que estan oberts i que no depenen de la touroperació, amb ocupacions que han oscil·lat entre el 70% i el 80%, amb un perfil de turista principalment nacional.