L’Ajuntament vol treure rèdit a l’històric Aeroclub i atraure més empreses del sector
Des d’una empresa dedicada a la fotografia aèria, passant per un hangar destinat a la construcció amateur d’avionetes fins a l’emergent formació en pilotatge de drons. Són alguns dels singulars serveis que es nodreixen de les instal·lacions de l’aeroclub. Amb un recinte que supera els 50.000 metres quadrats i 4 hangars, la instal·lació es caracteritza per una llarga pista on hi poden aterrar avions de grans dimensions i disposa d’espais industrials amb accés directe a pista, amb metres quadrats disponibles. “N’hi ha molt pocs al món i els hem de vendre a qui els pagui millor”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica de Reus, Marc Arza.
La captació d’inversió és una de les prioritats de l’impuls del parc aeronàutic, de bracet entre Ajuntament i Aeroclub, amb el suport del Cesda i l’aeroport. A part de la captació d’inversions empresarials nacionals i internacionals, altres objectius són la difusió de l’activitat econòmica del sector aeronàutic, la promoció de l’emprenedoria aeronàutica, l’establiment de sinèrgies amb empreses d’altres sectors i el reforç de l’oferta formativa relacionada amb el sector. Està previst que a finals d’enguany es pugui disposar del projecte i que durant el 2018 es comenci a treballar en les principals accions previstes al pla.
En paral·lel, a l’aeroclub també tenen en projecte construir enguany un nou hangar -de 25 metres de façana-, i ja en tenen un altre en ment. Arza ha tombat la percepció caricaturesca que alguns reusencs puguin tenir de l’aeroclub “com un club de senyors rics que van a volar el diumenge”. “És molt més que això, s’ha convertit en un autèntic parc aeronàutic en els últims deu anys”, ha constatat Arza. “Entorn de l’aeroport de Reus creix tot una sèrie d’indústria, serveis i possibilitats del sector de l’aeronàutica; hem volgut posar-ho sota una marca i és una aposta de futur”, ha conclòs l’alcalde Carles Pellicer.