Ofensiva total del PPC per l’escó de Tarragona

Jordi Roca al Club Nàutic de Salou, devant de 200 persones, el passat diumenge. ACTUAL TARRAGONA

El Partit Popular de Catalunya (PPC) està recolzant Jordi Roca, cap de llista al Congrés per Tarragona, amb tota la seva artilleria per lluitar un escó que altres forces polítiques ja donen per perdut

El mateix presidenciable popular, Pablo Casado, la número u per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, o el número dos per Madrid, Adolfo Suárez Yllana, a més del president del PPC, el tarragoní Alejandro Fernández estan donant el do de pit per donar suport a Roca , el que dóna una idea del seu bon posicionament i contactes dins del partit.

Roca ha sabut treballar en aquestes setmanes la idea d’una ‘revolució tranquil·la’ que expliqui el que realment és Espanya des d’una vessant pedagògica: “El nacionalisme es cura amb pedagogia de la concòrdia”, repeteix el candidat cada vegada que té ocasió des d’una estratègia de fer paleses les contradiccions del sobiranisme. “Junts som millors a Espanya, i també els 27 països de la UE som millors com una Europa unida”, defensa.

21.04. CAT a Salou

La número u del Partit Popular per Barcelona a les eleccions de diumenge que ha defensat a Salou que en els últims 40 anys “no hi ha hagut un president més anticatalà que Pedro Sánchez”, com a màxim responsable de la fractura interna que es viu a Catalunya en virtut dels vincles “amb els que han fet un mal profund i radical” a aquesta Comunitat. “Abandonar els demòcrates i als constitucionalistes és la pitjor forma d’anticatalanisme, i hem de plantar cara davant un projecte anticatalà i antiespanyol”, ha subratllat.

“Ha estat investit i pretén pactar amb els que més mal han provocat”, ha subratllat, amb exemples com les més de 5.000 empreses que han traslladat la seva seu o l’alentiment de les dades de l’atur, que segons Cayetana Álvarez de Toledo (CAT) han empitjorat en una regió que “era la campiona de la reducció de la desocupació”. Segons la seva opinió, un Govern de Pedro Sánchez significaria “perpetuar el paradigma que ens ha portat fins aquí: adoctrinament a les escoles, incompliment de les lleis i manteniment de la televisió més cara i més sectària”.

La candidata del PP, que ha acompanyat Jordi Roca devant de 200 persones i l’alcaldable popular a Salou, Mario García, ha dibuixat a Sánchez i els seus socis com lladres de la convivència i la pau civil a Catalunya: “Sánchez i els seus socis us roben “, ha assegurat en referència a la riquesa del patrimoni històric espanyol -ha esmentat l’Alhambra, el romànic palentí, el Prat, el monestir de Yuste, el Guernica o les coves d’Altamira, entre altres cims culturals lligades a Espanya- i als llaços amb Europa i Hispanoamèrica.

Álvarez de Toledo, -que, com a anècdota, va haver d’interrompre uns minuts la seva intervenció davant el defalliment de la mare de Mario García-, ha deixat una menció explícita a Extremadura i als homes que “van fer possible la primera globalització de la Història” per desmuntar el discurs xenòfob del sobiranisme. “Pretenen robar-nos els nostres drets de ciutadans lliures i iguals”, ha destacat.

“Crec -ha argumentat- que cal plantar cara al nacionalisme xenòfob amb una profunda meditació democràtica. Per què no conviure amb altres a Espanya quan no hi ha motius d’exclusió? No volen viure amb altres espanyols ni amb altres catalans que pensen diferent, i això és xenofòbia, cal emplaçar-se com a tal i combatre-la “. Pel que fa als atacs i escraches que està patint, CAT adverteix a “aquests matoncitos niñatos totalitaris” que seguiran trepitjant cada racó de Catalunya i que aquestes conductes no van a queda impunes.

“La xenofòbia és un nosaltres amb un no a altres”, ha parafrasejat al filòsof Fernando Savater, amb qui comparteix cartell demà a Barcelona al costat de Rosa Díez, amb el denominador comú de defensar la Constitució i denunciar la pèrdua de valors d ‘ “un PSOE de garrafa, liderat pel ‘pres’ Sánchez, que s’ha situat fora del bloc constitucionalista “. “No busquen un encaix, sinó desencaixar Espanya”, ha sentenciat la líder popular, que reconeix “haver vingut a provocar als totalitaris en nom de la democràcia”, en al·lusió a Laura Borràs, cap de llista de Junts per Catalunya a Barcelona, i la seva frase “el que busca problemes, els troba”.

17.04. Pablo Casado a Tarragona

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha anunciat a Tarragona que, en cas de governar a Espanya, significarà el final de la discrecionalitat a l’hora de concedir indults davant delictes tan greus com la sedició o la revolta: “S’han de prohibir els indults per llei, igual que els ultratges a la Corona o els llacets grocs de professors i metges pagats per tots, mitjançant una Llei de Símbols “.

El líder del PP, davant la indefinició de Pedro Sánchez pel que fa als suports de l’independentisme ia la possibilitat d’indults als capitosts del Procés després d’una condemna del Tribunal Suprem, ha assegurat que el seu Govern introduirà penes de presó per la convocatòria d’un referèndum il·legal, tancarà el Consell de la República i també l’àrea d’Afers Exteriors (Diplocat) del sobiranisme. A més, adverteix que estan disposats a il·legalitzar aquelles associacions civils “que fomenten la kale borroka”, i també a modificar la normativa de finançament de partits perquè no es beneficiïn dels diners públics les formacions amb els seus dirigents processats i empresonats per atemptar contra l’Estat .

Casado ha acompanyat a Jordi Roca en un acte davant d’un centenar de persones en el qual també ha participat Alejandro Fernández. El més nou del seu discurs ha estat un decàleg sobre política d’Habitatge en el qual s’inclou una Llei anti-okupa que inclou mesures dràstiques contra la invasió de la propietat privada. El PP es planteja ressuscitar el delicte d’usurpació, “res de multes, sinó d’un a tres anys de presó”, i agilitzar els processos penals per “tenir els okupes al carrer entre 12 i 24 hores”.

La lluita contra les màfies que ocupen blocs sencers d’habitatges, el agilitzar els processos en què els propietaris són persones jurídiques, facilitar eines de defensa a les comunitats de propietaris ( “i si cal tapiar es tàpia”, ha sentenciat), evitar l’ empadronament d’okupes, eradicar les subvencions a col·lectius que fomenten la usurpació de la propietat, el reforç a la Policia a l’hora d’executar els desallotjaments i una estratègia ben definida contra el vandalisme, entre altres mesures, formen l’eix central de les seves propostes, que no estan dissenyades contra “famílies en situació precària o de desnonament per no poder pagar”.