Manuel Valls es deixa estimar a Tarragona

Eva Parera, al centre, amb promotors i simpatitzants de la plataforma. CEDIDA

Manuel Valls, ex primer ministre francès i regidor a Barcelona, posa el primer peu a Tarragona amb la presentació de la plataforma que li dóna suport, l’associació política i social Centrats pel Canvi

Unes 150 persones s’han acostat a la Cambra de Comerç, amb una barreja notable de procedències: antics militants o regidors de Convergència, d’Unió, de Ciutadans, del PSC i del PP. Cares conegudes com l’exregidor de Cs a Tarragona21, Pedro Sánchez, o el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Eduard Farriol.

Entre els impulsors de la plataforma a Tarragona, el seu president, Héctor Álvarez; Carles Calderón, ex cap de llista de Centrats per Tarragona a les passades municipals; Ander Basterretxea, ex cap de llista de Tot x Vila-seca; Juan Carlos Sánchez, ex regidor de Centrats; o el ex alcal de la Pobla de Montornès i actual regidor de Centrats, Josep Santamaria.

Centrats pel Canvi és una plataforma que vol fer front a l’independentisme sense partidismes, “encara que ens costi vots, escons i subvencions”, com relatava Eva Parera, mà dreta de Manuel Valls i ex dirigent de CiU. Un punt de trobada per a tots els catalans que, tot i tenir diferents sensibilitats polítiques, comparteixen la defensa dels interessos de Catalunya des del constitucionalisme.

“El catalanisme ha mort, ha derivat en independentisme. Jo parlo de catalanitat”, ha subratllat reiteradament. L’independentisme “ha segrestat les institucions i els carrers. No volen un país independent, sinó una dictadura”, ha recalcat. La valentia es demostra votant una alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona no independentista -Ada Colau- per evitar que caigui en mans d’ERC -Ernest Maragall-, malgrat que a Manuel Valls li va costar marxar de Ciutadans i quedar-se amb dos regidors dels sis inicials que tenia Cs.

La regidora ha assegurat que “actualment no hi ha cap opció política que ocupi un espai central que és molt necessari ni que representi un vot realment útil”. D’altra banda, Parera ha ressaltat que Centras pel Canvi “fa plantejaments valents i lluita pel que és positiu per al país”. També ha animat l’entitat a “seguir treballant i creixent per donar una esperança a la gent que viu i treballa a Catalunya”.

Hèctor Àlvarez, president de la gestora de Tarragona, ha conduït l’acte. Segons ha ressaltat, “el procés independentista unilateral ha estat una gran irresponsabilitat per part del Govern perquè ha suposat greus perjudicis als catalans, encara que la mateixa Generalitat sabia que era un objectiu irrealitzable”. ”No defensem el dret a l’autodeterminació de Catalunya ni creiem que un referèndum sigui la solució, sinó que per millorar la situació de Catalunya cal dialogar amb el govern de l’Estat dins del marc legal”, ha argumentat.

El president de l’entitat ha manifestat també que “actualment no hi ha cap opció política al Parlament català que defensi aquests posicionaments”. “No som un partit polític, de manera que si en les pròximes eleccions autonòmiques alguna candidatura representa aquest espai, Centrars pel Canvi li donarà el seu suport”, ha assegurat.

L’acte ha comptat també amb la presència de David García, alcalde de Nules (Castelló) i president de la Coalició de Centre Democràtic. Centrats pel Canvi inicia el seu recorregut a Tarragona però ja compta amb membres de totes les províncies catalanes i té l’objectiu d’estendre’s encara més per tota Catalunya.