La realitat virtual obre noves eines al turisme de fires i convencions

Sessions pràctiques presencials sobre eines de realitat virtual i augmentada del programa Enginy a Redessa. CEDIDA

Invelon i Digivision, membres del Clúster TIC Catalunya Sud, imparteixen la  formació pràctica dins el programa Enginy de realitat virtual i augmentada. El  programa està organitzat per Redessa i la Fundació Autoocupació, amb la  col·laboració del Clúster TIC. 

Aquesta setmana han arrencat les sessions pràctiques presencials sobre eines de  realitat virtual i augmentada del programa Enginy de la mà de les empreses  Digivision i Invelon, membres del Clúster TIC. El programa Enginy, amb una  dotzena de participants, té per objectiu la formació especialitzada en realitat virtual  i augmentada per la seva aplicació en el turisme de fires i convencions. Fins al  mes de març s’impartiran cent hores de formació i seixanta d’acompanyament  especialitzat de cada projecte. La primera fase del programa s’ha fet  exclusivament en línia i aquesta setmana han arrencat les sessions pràctiques  presencials. 

Ambdues empreses compten amb àmplia experiència en l’ús d’eines de realitat  virtual i augmentada i la seva aplicació en sectors com la sanitat, el màrqueting, el  turisme o l’arquitectura, entre altres. Dins el programa Enginy imparteixen formació  sobre creació d’escenaris virtuals, dispositius, plataformes i aplicacions de realitat  virtual i augmentada, tecnologies de digitalització, així com tècniques  d’hiperrealisme en temps real.  

Per Marc Solé, Chief Technology Officer d’Invelon, aquesta formació  especialitzada permetrà a l’alumnat del projecte Enginy tenir “una visió transversal  de com aplicar aquestes tecnologies al mercat”. Segons Solé, la realitat virtual,  augmentada o mixta dóna al sector de les fires i convencions una nova manera de  comunicar-se facilitant la comprensió i percepció d’espais, processos o productes  complexos. A això cal sumar-hi les possibilitats d’aquesta tecnologia a nivell d’oci,  obrint una nova finestra amb espais recreatius de realitat virtual.  

Digivision, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, destaca el fet que el  programa Enginy permet obtenir una visió general i pràctica de coneixements de  realitat virtual en molt poc temps. José Antonio Muñiz, director de Digivision,  remarca que les eines de realitat virtual i augmentada seran “absolutament  fonamentals” per fires i convencions però també per molts altres sectors. “La crisi  sanitària ha provocat que s’accelerin les estratègies i tecnologies dirigides a  potenciar i aconseguir els objectius”, ha afegit Muñiz.

El programa Enginy està organitzat per REDESSA i la Fundació Autoocupació,  amb la col·laboració del Clúster TIC Catalunya Sud i s’emmarca en el Programa  Primer de Catalunya Emprèn de la Generalitat. A finals del mes de març, un cop  finalitzat tot el programa, es farà un marketplace on potencials clients,  col·laboradors i proveïdors podran proposar als participants donar continuïtat als  seus projectes.