El líder de Podem erigeix CatECP com el “vot de la reconciliació” a Catalunya i el contraposa al “vot de la venjança” entre els blocs a favor i en contra de la independència
El segon fracàs, el de l’independentisme. Els ha acusat de fer servir paraules “grandiloqüents” per prometre un projecte que “sabien que era mentida”. “I els ho vam dir en públic i en privat”, ha assegurat Iglesias en recordar que van advertir les forces independentistes que fer més passos endavant podia tenir “conseqüències desatrosses” per Catalunya i l’Estat. “Potser sense voler o potser buscant-ho heu contribuït a despertar el fantasma del feixisme”, els ha etzibat el dirigent de la formació morada.
És en aquest context de polarització política que Iglesias ha erigit Catalunya En Comú-Podem com un “vot de reconciliació”. I l’ha contraposat a un “vot de venjança” entre els sectors independentistes i “unionistes”. “El vot de la venjança no contribueix a solucionar els problemes a Catalunya; hi ha una opció modesta, que no crida, que no s’embolica amb banderes, que diu la veritat amb un xiuxiueig”, ha assegurat marcant distàncies amb la via unilateral i també amb l’aplicació del 155.
En una crida per a construir un projecte en què “la diferència permeti caminar junts”, Iglesias també ha assegurat que optar per Cat-ECP el 21-D també suposa reivindicar un “instint de classe”. “Les banderes a vegades han fet oblidar aquest instint; demano a la gent humil de Catalunya que no ho oblidin, que cap bandera faci oblidar qui són els corruptes, qui va privatitzar escoles i hospitals, qui va pactar la reforma del 135, quines forces van pactar les amnisties fiscals”, ha llistat.
Just el dia abans que arrenqui la campanya electoral a Catalunya, el líder de Podem ha interpel·lat les classes treballadors també per recordar que partits catalans i estatals “s’emocionava amb banderes diferents però estaven encantats de compartir la bandera de Suïssa o el compte a Suïssa”.