Precisament, segons ha subratllat el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, “el projecte ha vingut per quedar-se” i l’experiència a Campclar suposarà “un punt d’inflexió” en altres barris del territori. Segons Tarragona, s’ha aconseguit l’objectiu “d’empoderar” les persones del barri, malgrat les dificultats inicials. Al seu parer, s’ha generat confiança entre persones i s’han difós coneixements bàsics entre els veïns en relació als serveis o les factures.
Durant els primers tres mesos de funcionament, els veïns que actuen com a picaportes han visitat dues terceres parts dels 500 habitatges previstos. El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha assenyalat que el projecte també permet establir relacions i contribuir a què gent que vivia en exclusió “retorni a la comunitat”. Segons Giró, els resultats indiquen la idoneïtat d’haver actuat en aquest barri, per la qual cosa s’ha emplaçat a buscar les formes de seguir atenent més habitatges i de sumar institucions com l’Ajuntament de Tarragona en el projecte per tal de compartir recursos.
Després de l’etapa que es defineix com a “porta freda”, per les reticències inicials d’algunes persones a obrir el seu habitatge, l’equip de picaportes ha pogut assessorar desenes d’unitats familiars en aspectes relatius als subministraments d’aigua, llum i gas. El seu perfil és molt variat, segons ha detallat la coordinadora del projecte, Noelia Boscar, i ja s’han fet 157 entrevistes. El programa preveu visites periòdiques per comprovar si els veïns han realitzat els tràmits que se’ls ha recomanat.
El president de la CONFAVC ha explicat que, un dels reptes pendents, és l’optimització dels rebuts per garantir que s’adeqüen a les necessitats reals de cada família. Giró ha lamentat que, sovint, les factures que costeja l’administració estan mal optimitzades i això suposa un malbaratament de recursos públics. Alhora, l’A-porta fa pedagogia per a un consum responsable i comprova l’estat dels habitatges que es visiten -fent incís en tancaments o instal·lacions de serveis-. També s’ha constatat l’existència de pisos que estan connectats a la xarxa de forma irregular.
Està previst que al desembre es presentin els resultats del projecte, que va començar com a prova pilot a Ciutat Meridiana, a Barcelona, i que després d’implantar-se a Tarragona ja es planteja estendre’l a d’altres localitats catalanes.
La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha insistit que incrementar l'impost de les estades…
Aquesta manifestació de protesta es fa per expressar el descontent per l'abandonament i la manca…
Entre los materiales enviados por los centros del Grupo Mimara de la demarcación de Tarragona…
Grupo Fermator va organitzar recentment el Family Day a la seva seu de Doors Movement…
Planet Youth, el model més reeixit a nivell mundial per a la prevenció de consums…
La Realting MasterCup Regatta, evento internacional de carácter lúdico-deportivo organizado desde Cambrils que reúne a…