L’arrestat és un guineà de 32 anys i veí de Terrassa que assegurava que curava el ‘mal d’ull’, la impotència sexual i problemes emocionals
L’home, que es trobava passant una mala època en l’àmbit personal, havia contactat amb el suposat vident que s’anunciava mitjançant papers publicitaris al carrer i a les bústies de les cases. El denunciant va concertar diverses sessions, cada setmana o cada dues setmanes durant un any, en un pis de l’Hospitalet de Llobregat, en les quals li demanava entre 500 i 900 euros per cada sessió. Passat un temps i un cop es va guanyar la seva confiança, el fals vident el va convèncer perquè retirés del banc tots els seus estalvis, uns 52.000 euros, els fiqués en bosses i li permetés fer un ritual per a purificar-los. Una setmana després, l’home va obrir les bosses i es va adonar que li havia canviat els diners per papers.
Els agents van iniciar les gestions d’investigació per tal d’esbrinar la identitat del fals vident, les quals inicialment van resultar d’especial complexitat, ja que aquest va ocultar el seu rostre en totes les sessions que va concertar amb la víctima. Els investigadors van centrar-se en l’estudi d’altres informacions i material aportat per la víctima en relació amb els rituals.
Posteriorment, durant el mes d’abril del 2017, i mentre els agents continuaven amb les gestions per tal d’esclarir els fets, van tenir coneixement d’una nova estafa a una veïna de Barcelona, també per part d’un suposat vident, que presentava moltes similituds amb el sospitós del primer cas.
En aquesta segona denúncia, la víctima va informar que el fals vident va estafar-li 6.500 euros i que inclús va intentar retenir-lo després de concertar una sessió a l’Hospitalet de Llobregat, però que aquest va aconseguir fugir. Les gestions d’investigació del segon cas van permetre als agents determinar que, tot i que s’anunciava en els fulletons de publicitat amb noms i dades diferents, es tractava del mateix estafador.
Els agents, després d’examinar tots els indicis i informacions recollits, van poder obtenir la veritable identitat del sospitós, un ciutadà guineà amb antecedents policials. El sospitós, que utilitzava diverses identitats per dificultar la seva identificació i localització, tenia en vigor una ordre de recerca i detenció d’un jutjat de Barcelona per altres fets delictius.
A primers del mes d’agost els investigadors van localitzar el sospitós a l’Hospitalet de Llobregat i tot i que aquest va intentar despistar els agents facilitant una identitat falsa, aquests van poder determinar que efectivament es tractava de la persona investigada i van procedir a la seva detenció. Un cop va ser posat a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.
A hores d’ara els agents encara continuen analitzant noves informacions i que fan preveure que el nombre de víctimes estafades podria ser superior.