Començan els 427 actes de Tarraco Viva

A la fotografía, en segòn termini darrere Begoña Floria, Agustí Peyra, el diputat Joan Olivella, Josep Félix Ballesteros, Pere Jornet, Magí Seritjol i Marc Francesc. ACTUAL

La XXI edició del Festival Tarraco Viva ha començat amb la recreació històrica ‘Roma fundadora de ciutats’, que ha tingut lloc al recinte de les Muralles

La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que ha estat acompanyat pel diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; la consellera de Cultura de l’Ajuntament, Begoña Floria; el president de la Fundació Privada Mutua Catalana, Pere Jornet; el president de l’Associació Càmpings Tarragona Ciutat, Agustí Peyra,  i el director del Festival Tarraco Viva, Magí Seritjol.

L’alcalde de Tarragona, la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, i el director de Tàrraco Viva, Magí Seritjol, han agraït els tres patrocinadors principals del festival, l’Agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat, l’Associació Mútua Catalana i la Diputació de Tarragona, el suport que presten a la divulgació cultural i que ha fet possible la 21a edició d’aquest esdeveniment de reconstrucció històrica que s’ha instal·lat per dret propi entre els millors del món.

L’Agrupació Càmpigs Tarragona Ciutat renova en aquest 2019 el seu suport a Tàrraco Viva. Els set càmpings integrants de l’associació (Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de l’Mòra, Tamarit Beach Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia) es fan càrrec durant tres setmanes de l’allotjament de mig centenar d’actors, tècnics i equips de producció que participen en els espectacles de reconstrucció històrica.

En total sumen més de 500 estades en semi-mòbil i bungalows de l’entorn de la Platja Llarga i La Mòra-Tamarit, que suposen una aportació en espècies que ronda els 20.000 euros. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.

Abans de la inauguració pròpiament dita amb la recreació de com fundaven els romans les seves ciutats -es calcula que Roma va ser fundada en el VIII abans de Crist, però les ciutats neixes fa 10.000 anys a l’àrea de l’actual Iraq- s’ha celebrat un breu acte institucional en què l’alcalde ha subratllat que “fer parlar a les pedres és també una inversió important en el nostre Patrimoni històric”. Ballesteros ha destacat que, al llarg de 20 anys, l’equip de Magí Seritjol ha sabut transformar una desena d’actes lligats a la declaració de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat al any 2000 en els 427 de 2019, distribuïts en 30 espais de la ciutat i el territori, “amb el repte futur de que el festival s’allargui durant tot l’any”.

El president de Càmpings Tarragona Ciutat, Agustí Peyra, i el vicepresident, Marc Francesch, han acompanyat l’alcalde, la consellera Floria i Seritjol durant l’acte d’inauguració de Tàrraco Viva, dedicat aquest any al món urbà de l’antiguitat clàssica, amb especial atenció a les ciutats romanes però també a ciutats gregues i de l’antic Egipte.

A més d’oferir suport logístic i allotjament, Càmpings Tarragona Ciutat va patrocinar en anteriors edicions demostracions divulgatives de com eren els campaments de les legions romanes i com es muntaven els papilio, les botigues militars de campanya d’oficials i soldats, que es podrien considerar els primers ‘campistes’ de la història per la sofisticació dels seus mètodes.

Amb 9.700 places, els set establiments que integren l’agrupació Càmpings Tarragona Ciutat tripliquen la capacitat hotelera de la capital i s’han convertit, amb un important creixement en els últims anys, en una de les principals portes d’accés al territori.