Han tancat una verema “escassa” amb 33 milions de quilos de raïm “d’excel·lent qualitat”
El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, ha apuntat que la previsió és que l’afluència de visitants sigui semblant a les anteriors edicions, tot i la situació política actual. Per Arrufí, la mostra pot ser “una manera de pair els problemes i venir a gaudir dels vins i el territori, conèixer la terra alta a través dels vins”. Així, tot i que reconeix que la gent està “una mica desanimada”, s’ha de “tirar endavant presentant vins a la Fira, que és la millor demostració del que fem al territori”.
Sobre si aquest context pot afectar en la venda de vins, Arrufí creu que és poc probable. I és que el gran mercat de vins de la Terra Alta és Catalunya i d’exportació a altres estats. “La resta d’Espanya és un mercat que fins ara ens ha costat i ara ens costarà una mica més”, ha admès Arrufí, que diu que els cellers intenten comunicar per igual a arreu però que tenen “millors sortides de cara al nord”.
Com és habitual, el dilluns després de la Festa del Vi se celebrarà la jornada professional, on restauradors, prescriptors i sommeliers es trobaran amb els productors. Durant el cap de setmana, la mostra centra el protagonisme, perquè és aquí on els consumidors poden “tastar i parlar amb els productors de vins, de com els fan i fins i tot comprar vins per aquestes dates nadalenques”, ha assenyalat Arrufí.
“La idea és no només donar una copa de vi, sinó fer veure que dins d’una botella de vi no hi ha només un líquid, sinó que hi ha un paisatge, una manera de treballar, una manera de fer, dels cellers de la Terra Alta”, ha defensat el president de la DO. Tot plegat ho noten els productors des de darrere dels estands. Francesc Villaroya, copropietari de Vins la Botera de Batea, ha explicat aquest dissabte que “la gent pregunta i s’interessa molt, i es converteixen en petits experts en el món del vi”.
Això ajuda els cellers a posicionar-se per fer vendes com a client final que no funcionen només a la fira sinó perquè els consumidors els recordin també quan van a les botigues o als restaurants. A més, “cada vegada ve més gent”, ha afegit Arrufí. I és que els visitants vénen dels pobles més pròxims a Gandesa però també d’arreu de la demarcació, de Lleida, de Barcelona, Girona o fins i tot de més lluny, del sud de França, com Perpinyà o Montpeller.
Compte enrere per acollir el ‘Concurs Grenaches du Monde’