El cap de llista per Tarragona acusa l’Estat de mantenir inacabades les infraestructures al Camp i l’Ebre de forma “deliberada”
El cap de llista creu que, en concret, les Terres de l’Ebre estan “condemnades en un cul de sac”. La formació es mostra preocupada per les plagues, el manteniment de cabals i la regressió del delta. També aposta per reactivar els projectes sanitaris als hospitals de Tarragona i Reus, reindustrialitzar polígons i dinamitzar l’oferta turística amb grans projectes en cartera, com el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou -l’antic BCN World. “Aquest projecte ens aportarà, d’una banda, la desestacionalització, i d’altra banda, els ingressos a través de l’impost del 10% i la taxa turística com a contribució tributària del sosteniment del territori”. També vol que s’acabi el nou Palau de Justícia de Tortosa i arrenqui el projecte de la Ciutat de la Justícia a Tarragona, en una llança a favor del món de l’advocacia, a la qual es dedica professionalment Campdepadrós.
Les expectatives de ser la força sobiranista més votada
Esquerra està convençuda que serà la força sobiranista més votada aquest 21-D. “Aspirem als 18 diputats de la circumscripció de Tarragona”, declara Campdepadrós, per demostrar l’optimisme que impera entre els republicans, si bé després matisa que “aspirem als màxims escons possibles dins dels 9 diputats que va treure Junts pel Sí a les darreres eleccions”. Campdepadrós, de fet, ja va reconèixer, en unes anteriors declaracions a l’ACN, que hauria estat preferible una llista unitària i que el fet de presentar-se en llistes separades podria perjudicar el bloc sobiranista. Si bé el cap de llista considera que la via de la unilateralitat no és l’òptim per arribar a l'”objectiu final” que Catalunya esdevingui independent, com a República, també apunta que “amb l’Estat tenim una bilateralitat contenciosa i el nostre objectiu és transformar-la en negociada”.
“Puc seure i parlar amb els que van votar ‘no’ l’1-O”
Campdepadrós diu que la formació vol captar la majoria del vot independentista, però també la població que, en general, és favorable a un referèndum i a decidir democràticament. En aquest sentit, el cap de llista s’adreça especialment en els que van votar ‘no’ l’1-O. “Són gent que és demòcrata amb qui puc seure i parlar perquè compartim els mateixos valors”, ha assegurat.
En relació a un possible triple empat entre JxCat, ERC i C’s, opina que, a part de la propaganda “massiva” del partit taronja, un factor determinant és, segons ell, el refús al PP. “Algú que vol la permanència a Espanya, votant a C’s no cal que es tapi el nas com amb el PP, l’únic partit imputat per destrucció de proves d’un procés judicial i ens van parlant de la llei cada dia”, ha reblat.
Respecte al PSC, Campdepadrós confessa que li provoca “tristesa”. “Un partit que ha estat important en aquest país pels grans consensos de llengua, d’escola, i d’haver contribuït a la cohesió social, veure’l al costat del 155 i de votar a favor d’anorrear les institucions de Catalunya, i tenint la barra de parlar-nos de reconciliació, doncs és lamentable; el PSC que queda és PSOE”, ha conclòs.
Inicialment algunes veus van qüestionar Campdepadrós per haver deixat el partit d’ERC -després de perdre una votació per ser el candidat republicà al Tarragonès- i passar a liderar la llista de Puigdemont. Afirma que ell mai s’ha “bellugat de lloc”, sobre els seus ideals, i que el mateix president el va trucar per proposar-li col·laboració. “I la millor bufetada a l’Estat és que torni el president Puigdemont”, ha conclòs.