Zoido sobre la denúncia del Govern: “La Guàrdia Civil fa la seva feina de forma exemplar”

Foto EFE/Víctor Lerena 4651#Agencia EFE

El ministre de l’Interior del govern espanyol afirma que amb la llei “s’ha de col·laborar, no obstruir”

ACN Barcelona .- El ministre de l’Interior del govern espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha defensat la tasca de la Guàrdia Civil després que el Govern de Catalunya hagi interposat denúncia per els interrogatoris que aquest cos de seguretat ha dut a terme en els darrers dies a càrrecs i treballadors públics de la Generalitat. “La Guàrdia Civil fa la seva feina de forma exemplar i només cerca que s’acompleixi amb la llei. S’ha de col·laborar, no obstruir”, ha assenyalat Zoido en dues piulades al seu compte de Twitter. “Els qui formen part de la Guàrdia Civil tenen tot el meu suport i el dels qui defensen els nostres drets i llibertats”, ha afegit el ministre en aquesta xarxa social.
Aquest dissabte, l’executiu català ha presentat al jutjat de guàrdia una querella contra els responsables dels interrogatoris en veure indicis de cinc delictes: obstrucció a la justícia, contra els drets individuals, usurpació d’atribucions, falsedat en document oficial i violació de secrets.

Crítiques per “encoratjar una protesta” que “intimida a qui ens protegeix”

Les reaccions de Zoido sobre Catalunya no s’han quedat aquí. Poc després ha piulat: “No es pot intimidar a aquells que ens protegeixen”. El ministre de l’Interior es referia a la protesta convocada aquest dilluns al migdia per la CUP-CC davant de la Comandància de la Guàrdia Civil, a la Travessera de Gràcia de Barcelona que duu per lema “No fareu callar el poble” i en la que es vol denunciar el rerefons dels interrogatoris que, precisament, s’han dut a terme en aquesta caserna.

“Encoratjar aquestes protestes des d’un partit amb responsabilitats de govern és molt perillós”, ha afegit Zoido sobre la convocatòria de la que n’ha adjuntat el cartell on es veu una senyora gran davant un agent de la Guàrdia Civil amb els braços creuats i on, a banda del lema, també es pot llegir: ‘1 Octubre 2017 Votarem!!’.