La vuitena setmana cantant reunirà prop de 400 veus amateurs i professionals

Després de vint anys, el certamen ha esdevingut un referent a nivell europeu

Tarragona es convertirà en un escenari coral de màxims. L’Associació Cor Ciutat de Tarragona portarà la vuitena edició de la Setmana Cantant entre els dies 14 i 21 de juliol. Es tractarà d’una ocasió única per gaudir d’excel·lents formacions corals d’arreu del món i els cantaires podran participar en tallers de gran nivell. Tot plegat amb la voluntat d’estendre aquesta tradició tan arrelada al territori. De fet, la Setmana Cantant va iniciar-se fa vint anys i per celebrar-ho, enguany s’han programat de manera excepcional fins a 16 concerts de música coral.

La vuitena edició de la Setmana Cantant a Tarragona comptarà amb cantaires procedents, sobretot, d’Europa i el continent americà. L’Associació Cor Ciutat de Tarragona ha volgut apropar els estils i les dinàmiques corals de països diferents per compartir experiències i, també, situar la ciutat en el mapa cultural internacional. Fins al moment, ja s’han inscrit més de 300 cantaires d’arreu que oferiran els seus concerts en espais emblemàtics de la ciutat de Tarragona, però que també arribaran a la Selva del Camp, Alcover, La Pobla de Mafumet, Valls, Cambrils i Torredembarra. L’organització s’emmarca dins de les activitats dins de les activitats de l’European Choral Association-Europa Cantat. Alguns dels cors participants seran: l’Estudio Coral Meridies de Santa Fe i la formació Cantoria de la Merced (Argentina), New Dublin Voices (Irlanda), Children’s Choir April (Rússia), Salt Lake Vocal Artists (EUA), Jugendchor Zürich (Suïssa), Cor Tyrichae de Tortosa, Cor Èulia de Valls, Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i el Cor Ciutat de Tarragona. També hi participaran cors d’Itàlia, Bèlgica, Noruega, del País Basc i el País Valencià.

OBERTURA DE LA SETMANA CANTANT

Com a organitzadors, el Cor Ciutat de Tarragona serà l’encarregat de donar el tret de sortida al certamen el 14 de juliol a les deu de la nit a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, juntament amb la soprano tarragonina Marta Mathéu oferint un repertori d’obres corals de compositors tarragonins. La Setmana Cantant es caracteritza per l’oferta de tallers i classes magistrals que aniran a càrrec de grans mestres de reconegut prestigi internacional, però també per la celebració de concerts de gran nivell. Alguns dels mestres convidats enguany seran el nord-americà Brady Allred, la irlandesa Bernie Sherlock, Michael Gohl, de Suïssa, i el català Josep Vila Jover. Per mostrar el treball d’aquests tallers, tots els participants faran un concert el dijous 20 de juliol al Teatre Tarragona.

CLOENDA A CAMP DE MART

La clausura d’aquesta vuitena edició comptarà amb diverses sorpreses. Juntament amb l’Ensemble Instrumental de Tarragona i alguns cors infantils de la demarcació, oferiran en concert dues obres creades exclusivament per aquesta ocasió. D’una banda, una Suite de Cançons de la Mediterrània. Aquestes han estat seleccionades i arranjades per a veus infantils i per al conjunt instrumental de la mà d’Eduard Iniesta. Tanmateix, es podrà gaudir del Te Deum del conegut compositor Albert Guinovart. Es tracta d’un encàrrec original del Cor Vivaldi i el seu director Òscar Boada –estrenat per ells mateixos fa uns mesos al Palau de la Música Catalana–, i que ara arriba a Tarragona –també per encàrrec– en una nova versió per a veus mixtes, solistes, conjunt instrumental de vent, percussió i piano. La direcció va a càrrec del prestigiós director català Xavier Puig. Els concerts a la ciutat de Tarragona són gratuïts, excepte aquest de cloenda que té un cost de 15 euros i les entrades ja estan a la venda a les taquilles del Teatre Metropol.

VINTÈ ANIVERSARI DE LA PRIMERA SETMANA CANTANT

La celebració d’una Setmana Cantant a Tarragona va iniciar-se ara fa vint anys, l’any 1997. A partir de l’experiència acumulada i les il·lusions renovades, la gent de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona ha repetit l’experiència cada tres anys. En tot moment, la voluntat ha estat la d’aplegar cantaires de la ciutat, però també de la resta del país i de tot el món. L’any 2002 la Setmana Cantant es va integrar en els festivals organitzats per la Federació Catalana d’Entitas Corals (FCEC) i l’European Choral Association-Europa Cantat. Les edicions dels anys 2005, 2008, 2011 i 2014 ja es van consolidar en el calendari internacional i en el panorama cultural de Tarragona.

La Setmana Cantant 2017 és possible gràcies a les aportacions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Fundació Privada Mútua Catalana i l’Ajuntament de Tarragona.