Tarragona commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Dimecres 28 de juny a les 13 h, a la Plaça de la Font, es realitzarà la lectura del Manifest

El dimecres 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l’orgull LGTBI i s’han programat actes per commemorar-ho durant tota la setmana.

Demà, a les 10 h a la sala dels Tarragonins Il·lustres, l’Ajuntament i la Generalitat signaran l’acord de col·laboració per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gèneres. L’acte comptarà amb la presència de la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata. El SAI que es va posar en marxa el passat 15 de maig té com a principals objectius visualitzar la realitat del col•lectiu LGTBI i donar suport i atenció a les diversitats sexuals i de gèneres. A més, amb el suport de la Generalitat, el Col•legi de Psicòlegs i el d’Advocats impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBIQ del municipi, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció i suport a víctimes d’homofòbia mitjançant una acció de qualitat, que proporcionarà un acompanyament a les víctimes de l’homofòbia, bifòbia o transfòbia.

El dimecres, la jornada s’iniciarà amb la lectura del manifest que anirà a càrrec de Pere Navarro, professor del departament de Filologia Catalana de la URV. A les 7 de la tarda, l’Estàtua dels Despullats a la Rambla Nova serà escenari de la concentració del Dia de l’Alliberament sexual i de gèneres. A les 20 h, al Parc Saavedra se celebrarà un concert. A la nit, la façana del Palau Municipal s’il•luminarà amb el color de l’arc de Sant Martí.

Els actes continuaran durant la setmana amb, entre altres, la presentació del llibre “El viudo del conde” d’Alfons Volpini, un debat sobre el cruising i la 3a batecada per la defensa de les llibertats sexuals.