Els visitants ja poden veure la primera obra documentada de Gaudí, a Tarragona

S’estan iniciant els tràmits per incloure una exposició d’àmbit internacional sobre la misericòrdia en les obres de l’arquitecte

ACN Tarragona .- Des de les 11 del matí d’aquest dissabte, els visitants ja poden veure el Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor, la primera obra documentada d’Antoni Gaudí, a Tarragona. L’arquitecte hi va intervenir quan encara estava cursant els estudis i, a l’església, d’estil neogòtic, són presents els arcs de catenària que després es reproduiran en altres obres de Gaudí. Les visites inclouen una guia en paper on, a més de les característiques arquitectòniques, s’explica la vinculació de Gaudí amb l’espai i la part més religiosa. L’empresa organitzadora, Expertus Turismo y Ocio, està iniciant els tràmits per portar a l’espai una exposició d’àmbit internacional, ‘Gaudí i la misericòrdia’.

Els visitants reben un dossier en quatre idiomes per conèixer a fons l’espai. Amb tot, la setmana vinent, l’empresa Expertus reunirà a diverses companyies que organitzen visites guiades perquè puguin preparar-se i incloure el santuari com un punt d’interès en les rutes per a grups que impulsen. Així, aquest espai formaria part de la ruta modernista que passeja la ciutat. Els diners recaptats amb les entrades es destinaran a millorar el santuari i restaurar parts que estan malmeses.

L’altre punt amb el qual treballa Expertus, i també el rector del santuari, és en atreure ‘Gaudí i la misericòrdia’. Es tracta d’una exposició que ha passat per diverses ciutats europees i que centra la seva atenció en la relació de Gaudí amb Déu i com influïa la religió a les seves obres, segons ha explicat la directora d’Expertus, Marketa Stverakova. ‘Gaudí i la misericòrdia’, promoguda pel president de l’Associació Pro Beatificació d’Antoni Gaudí, està composada de fotografies i textos i es mostraria fins al setembre al mateix santuari. Segons Stverakova, els tràmits per dur l’exposició s’iniciaran la setmana vinent.

Amb el lema ‘Gaudí. KM 0’, s’intenta captar l’atenció dels visitants perquè entrin a conèixer un espai fins ara ignorat a Tarragona. Una de les primeres visitants ha estat la Montse Sanromà, veïna de la ciutat, que ha explicat que va estudiar fins als deu anys al col·legi contigu al santuari, que també forma part del conjunt, i que no sabia que era de Gaudí fins aquest dissabte. “Ho hauríem valorat més si ho haguéssim sabut”, explica. D’altra banda, ha criticat que no hi hagi cap placa o cartell que hagi identificat i donat a conèixer el santuari.