El 54% dels catalans aniria a votar l’1-O i el 42,5% donaria suport a la independència, segons ‘La Vanguardia’

Foto Sergi Alcazar

Més d’un 57% dels enquestats aposta per la reinterpretació de la Constitució o per la seva reforma com a sortida al conflicte

ACN Barcelona .- Més del 54% dels catalans estan disposats a participar en el referèndum unilateral que el Govern vol celebrar l’1 d’octubre –un percentatge molt més elevat que el 9 de novembre del 2014, quan la participació va ser del 42%-, segons una enquesta de GAD3 feta entre el 23 i el 29 de juny i que publicarà aquest diumenge ‘La Vanguardia’. Un 42,5% dels electors donaria suport a la independència i un 37,6% votaria en contra de la secessió. Més del 57% dels enquestats aposta per reinterpretar la Constitució o per reformar-la com a sortida al conflicte i un 62% dels consultats pensa que el govern espanyol hauria de permetre la celebració del referèndum, en comptes de recórrer als tribunals (cosa que troba correcte un 16,6%) o de suspendre l’autonomia (opció que només un 10,8% dels catalans considera acceptable).
A la pregunta sobre com acabarà el procés sobiranista, gairebé un 60% dels consultats preveu que, o desembocarà en unes noves eleccions (28,7%), o que donarà pas a una negociació entre la Generalitat i el govern espanyol (28,5%). Només un 17,4% contempla la possibilitat que Madrid suspengui l’autonomia, i menys d’un 12% dels enquestats creu que el desenllaç final del procés serà la independència de Catalunya.