La vaga dels estibadors es desenvolupa sense incidències importants als ports catalans en la sisena jornada d’aturades

Hi ha previstes vuit noves jornades de vaga entre el 26 de juny i el 8 de juliol

ACN Barcelona .- La sisena jornada de vaga dels estibadors d’arreu de tot l’Estat transcorre sense incidències importants als ports catalans. Al Port de Barcelona la vaga es desenvolupa de la mateixa manera que en les darreres aturades intermitents i només es registren algunes cues de camions a les terminals per efectuar les càrregues i descàrregues, segons han indicat fonts del Port, que han afegit que hi ha plena activitat durant les hores imparells. Els vehicles tampoc tenen cap problema per accedir al recinte portuari. També al Port de Tarragona la jornada de vaga es desenvolupa sense incidències i la policia gestiona els accessos d’acord amb els serveis mínims establerts. Fonts del Port de Tarragona han indicat que han assignat mà d’obra per poder complir amb els serveis mínims. El seguiment de la vaga és del 100% als ports catalans, segons han indicat els sindicats.
La patronal Anesco va rebutjar la darrera proposta dels sindicats per “possibles infraccions” de les lleis de defensa de la competència i del Reial decret llei de reforma de l’estiba en cas que l’acceptessin i aquest dimarts enviarà una nova proposta als representants dels treballadors.

Els sindicats van convocar la setmana passada vuit noves jornades de vaga entre el 26 de juny i el 8 de juliol. En aquest període, els estibadors faran tandes de 48 hores de vaga i les aturades es portaran a terme durant les hores imparells des de les 8h del primer dia i fins a les 8h del darrer. Concretament, la primera tanda començarà el 26 de juny i fins al 28, la segona del 29 de juny a l’1 de juliol, la tercera del 3 al 5 i la quarta del 6 al 8 de juliol.