La UE finança amb prop de sis milions d’euros 8 pimes catalanes

Un total de 262 petites i mitjanes empreses de tota Europa es beneficiaran d’inversions durant la segona fase del programa Horitzó 2020

Redacció.- Vuit petites i mitjanes empreses catalanes i una de balear han estat seleccionades per rebre finançament europeu en el marc del programa Horitzó 2020. La UE invertirà en aquestes pimes un total de més de sis milions d’euros amb l’objectiu d’ajudar-les a finançar activitats relacionades amb la innovació, des d’estudis de viabilitat dels seus productes fins a la seva comercialització. Un total de 262 petites i mitjanes empreses de tota Europa -16 d’elles espanyoles- rebran finançament durant el desplegament de la fase dos de l’instrument dedicat específicament a les pimes del programa Horitzó 2020. Entre totes les empreses seleccionades n’hi ha 8 de catalanes i una de les Illes Balears. Les pimes catalanes són empreses dedicades a diferents sectors i es troben en diferents punts del territori: Badalona, Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Andreu de la Barca, Lleida o Girona.
El producte que ha rebut un major finançament -prop de dos milions- és Shoganai, dissenyat per l’empresa barcelonina Airplane solutions. La iniciativa consisteix en un sistema de hardware que es pot instal·lar en els avions per controlar els seus costos operacionals en temps real. Per altra banda i amb prop d’un milió i mig d’euros hi ha l’empresa Submer Technologies, que ha desenvolupat una tecnologia que estalvia el 45% de l’electricitat als centres de dades, consumidors del 3% de l’electricitat mundial. També amb un finançament similar hi ha Just Global, empresa lleidatana que ha desenvolupat un producte per a la regulació del creixement de les fruites i verdures menys perjudicial per a la salut i el medi ambient que el que s’utilitza actualment.

Altres empreses que han rebut finançament per a la segona fase del programa Horitzó 2020 hi ha Telecom, que ha creat un sistema per detectar un incendi forestal i informar-ne en qüestió de segons o Onalabs Inno-Hub, que ha ideat un mètode pensat per a millorar la qualitat de vida dels nadons prematurs que pateixen cardiopaties congènites.