Tretze UTEs per al nou barri de Ponent

Els terrenys són al costat de l'Anella Mediterrània. CEDIDA

Un total de 13 unions temporals d’empreses (UTEs) -segons informa TAC 12- s’han presentat al concurs per urbanitzar els terrenys del Pla Parcial 10 a Tarragona, l’anomenat anteriorment com a Pla d’Ikea, que ara incorporarà el centre comercial de Ten Brinke i també zones d’habitatge.

El projecte d’urbanització parteix d’un pressupost de licitació de 18,4 milions d’euros. S’hauran d’urbanitzar els terrenys de 68.000 metres quadrats. Ara els tècnics municipals han d’avaluar les ofertes presentades.

El silenci de la multinacional sueca va obligar a l’Ajuntament a paralitzar la licitació de les obres, que havien estat preadjudicadas per concurs a Dragados-Transmaber per un import de 10,2 milions d’euros (-33% respectes als 15,2 de pressupost sense impostos) i un termini de 15 mesos.

El temps transcorregut des d’aquesta adjudicació (juny de 2017) s’havia convertit en un greu mal de cap per al projecte urbanístic, ja que els costos de l’obra s’han encarit significativament durant aquests gairebé dos anys, fins al punt que ni Dragados ni cap altra de les sis primeres empreses qualificades per la Taula de Contractació de l’Ajuntament (FCC-José Antonio Romero; García Riera-Joca; Acsa-Sacyr; Copcisa-Obrascon Huarte; Voltes-Serboniu-Benito Arno, i Acciona) estava disposada a assumir la urbanització al preu pel qual van licitar al seu dia.

El Pla Parcial 10 està al costat de la T-11, envoltat d’equipaments comercials i nuclis de població. La seva superfície és de 302.784 metres quadrats, amb 68.000 per a usos comercials i 30.829 a residencial. La resta de la superfície de l’àmbit està destinada a equipaments, espais verds i sistema viari. Es preveuen 1.200 habitatges, de les quals 424 seran de protecció pública i 160 de lloguer social.