Una fuïta d’amoniac a Carburos Metálicos provoca un mort

Un mort i un ferit crític en una explosió al polígon químic nord

El jutjat d’instrucció 5 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha obert diligències. La magistrada, juntament amb la resta de la comissió judicial, s’ha desplaçat fins el lloc de l’accident per tal de fer les tasques permeses, donada la situació d’emergència, relacionades amb l’aixecament de cadàver

Una explosió en un dipòsit d’amoníac del polígon nord, a la Pobla de Mafumet, ha provocat la mort d’un treballador i un altre ha resultat ferit crític. Aquest últim ha estat traslladat a l’hospital de la Vall d’Hebron. L’accident s’ha registrat a l’interior de l’empresa Carburos Metálicos.

S’ha activat el Plaseqcat i es demana a la gent que no s’apropi a la zona i que els veïns es tanquin a casa amb finestres. Protecció Civil ha explicat que s’ha registrat en un tanc de 20 tones d’amoníac. La fuita estaria tallada i s’han vessat 500 litres. A fora, el persona de control ambiental està fent lectures per conèixer els nivells d0’afectació. Es recomana tancar-se a casa. Els estudiants dels campus universitari de Sescelades han estat confinats, tot i que és preveu que la mesura s’aixequi properament perque no hi ha risc.

L’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, ha explicat que els han avisat d’Emergències de la Generalitat i els estan informant de l’evolució de l’accident. La fuita s’ha donat avui divendres al matí en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, a la T-750. Els primers a intervenir-hi han estat els bombers de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. S’hi han acabat desplaçant cinc dotacions dels Bombers, nou dels Mossos d’Esquadra, quatre ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i tècnics de la Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat.

Comunicat de Carburos Metálicos sobre l’incident a La Pobla de Mafumet

Aquest matí s’ha produït un tràgic incident a la nostra planta de La Pobla de Mafumet (Tarragona) que Protecció Civil de la Generalitat ja ha confirmat que està sota control.

Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM a les 11:34, a l’accident ha mort una persona i una altra ha resultat ferida greu sent traslladada en helicòpter a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Hi ha hagut set afectats més: un treballador en estat lleu que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII, la resta (6) han estat atesos in situ (3 d’ells Bombers del parc químic, 1 tècnic del SEM i 2 treballadors més). Els nostres pensaments estan ara mateix amb les seves famílies en un moment tan difícil.

Totes les persones que estaven en la instal·lació han estat evacuades i estem donant-los tot el suport necessari amb la col·laboració de les nostres companyies veïnes.

Per a nosaltres la seguretat és una prioritat i estem cooperant plenament amb els serveis d’emergència. En els pròxim dies iniciarem la investigació d’aquest incident juntament amb les autoritats pertinents per tal d’aclarir el motiu d’aquest desafortunat succés.