El Senat tarragoní vol que es reforcin les relacions entre el Port i la ciuta

L’element principal de la reunió ha estat la passarel·la, que s’enllestirà el primer trimestre del 2018

ACN Tarragona .- El Senat tarragoní, que s’ha reunit aquest dissabte, ha reivindicat la importància de reforçar “el binomi entre el Port i la ciutat” per “fer visible la capitalitat del territori”, segons la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando. L’element principal de la reunió ha estat la passarel·la que ha de connectar la Rambla de Tarragona amb la zona del Port i la platja. A la trobada hi ha participat el president del Port, Josep Andreu, que ha explicat en quin punt es troba la construcció, ha mostrat els plànols i l’evolució de la infraestructura. “S’han valorat els avantatges i inconvenients que hi hagi ascensor o que passin bicicletes”, ha detallat Ferrando un cop s’ha acabat la reunió al teatret del Pòsit de Pescadors.
En la reunió, el Senat també ha demanat que el consistori i el Port treballin per donar a conèixer més la ciutat i potenciar el turisme de creuer, que “aporta molt” a la ciutat i al comerç, segons Ferrando. A la trobada d’aquest dissabte hi havia altres punts a tractar, com els Jocs Mediterranis 2018 –pendents de l’aprovació d’una línia de finançament que s’ha de fer des de l’Eurocambra. Un dels altres punts a abordar era el Mercat Central, acabat de inaugurar, i la Plaça Corsini, que aviat s’urbanitzarà després que s’hagin adjudicat ja els treballs per unes obres que han de durar, com a màxim 16 mesos.

Segons Ferrando, l’interès dels senadors per la passarel·la ha fet que aquest hagi estat, pràcticament, l’únic punt tractat a la reunió, que s’ha iniciat a les 9.30 hores i no ha acabat fins passades les 2. Per tot plegat, aviat s’haurà de convocar una nova reunió, d’acord amb l’agenda de l’alcalde, que ha presenciat la primera part de la trobada, per debatre els punts de l’ordre del dia als quals no s’ha pogut arribar.

A la reunió ha pres possessió de senadora Marta Matheu Usach.