Santiago J. Castellà: “La Part Alta? Ni un parc temàtic, ni un cementiri”

-Què opina de la limitació d’actes lúdics i culturals a la Part Alta de Tarragona?

La Part Alta és un dels sensors de la ciutat. Ha tingut un abastament molt elevat de la gent que genera problemes de convivència. Cal fer una reflexió sobre què volem que sigui la Part Alta. Ni un parc temàtic ni un cementiri. Unir els veïns i l’oci, treballar perquè no passi com a la Part Baixa de la ciutat. Garantir un bon espai públic i generar valors de convivència i respecte.

-Creu encertada la gestió de la indústria de l’oci?

-És un espai que ha canviat molt i encara canviarà més. L’ajuntament ha tingut una acció mesurada per els veïns, per contenció i protecció. Falta que tota la ciutat tingui un projecte en comú amb uns mateixos objectius per la Part Alta. És difícil una comunió entre patrimoni i oci. Àvila, per exemple, està començant a fer-ho. Aquí hem generat restauració amb projectes com els vermuts. Sempre hi ha coses a millorar, però també hem de pensar que la integració de patrimoni històric i entreteniment de Tarragona és ambaixada per moltes altres ciutats.

-Què milloraria si pogués influir sobre la gestió publicoprivada de l’oci a la Part Alta?

-Buscaria crear un espai atractiu per a locals i visitants. Ens hem d’allunyar dels tòpics turístics. Hem de potenciar el nostre valor de ciutat mediterrània, mirar més per la vinculació a la tradició, a les generacions… Mantenir l’autenticitat tarragonina de Km 0.

Santiago J. Castellà. Director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV