Santamaría denuncia un “clima d’assetjament massiu” i diu que l’1-O ha quedat reduït a un “pla de contingència”

La vicepresidenta acusa Puigdemont “d’abusar i tensionar” la societat catalana

ACN.– La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha denunciat aquest divendres el que ha definit com un “clima d’assetjament massiu” que “s’està produint a Catalunya”. Ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’”abusar i tensionar” la societat catalana i ha assegurat que els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), així com els “mitjans de comunicació, els pares i nens que arrosseguen a la manifestació” i fins i tot “els mateixos Guàrdies Civils que estaven fent els registres” són “poble de Catalunya”. “Que deixi d’atropellar els drets del seu poble”, ha sentenciat en unes manifestacions on ha apuntat també –en reacció a les manifestacions de dijous del president de la Generalitat- que el referèndum ha quedat reduït a “un pla de contingència”.
 
Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions des de l’Hotel Ritz de Madrid, on ha assistit a un esmorzar informatiu del president d’UPN, Javier Esparza. La vicepresidenta ha assegurat que Puigdemont “coneix la fortalesa de l’Estat de dret” i “sap que Espanya és un estat democràtic i de dret i que té tota la fortalesa i la fermesa necessària per a impedir que se segueixin cometent il·legalitats i reaccionar a totes elles”.
 
“Se li va dir quan es va desmantellar l’organització del referèndum i a més se li va oferir per part del govern i de les forces majoritàries del conjunt de la nació que tornés a la llei, a la democràcia, perquè dins de la llei el diàleg és possible i fora de la llei és impossible qualsevol entesa, i la resposta ha estat seguir enfavant en un clima d’assetjament massiu com el que s’està produint a Catalunya”, ha afirmat.
 
Respecte a les manifestacions d’aquest dijous del president de la Generalitat, on va assegurar que el referèndum se celebraria malgrat les operacions policials perquè hi ha un “pla de contingència”, Sáenz de Santamaría ha apuntat que el referèndum ha quedat ja reduït a això, a un “pla de contingència”.