Sant Magí 2017 comptarà per primera vegada amb la Petita Remullada

Sant Magí La Revetlla Remullada. Plaça del Rei 18 agost 06 Foto de Montse Riera

D’entre els més de 200 actes enguany s’incrementa l’activitat a l’entorn de l’aigua

Un any més amb l’estiu arriba la Festa Major de Sant Magí el proper mes d’agost. Durant cinc dies, del 14 al 19, l’aigua i la festa s’estendran per tota la ciutat amb uns 230 actes entre activitats programades per entitats, esdeveniments de caràcter més tradicional, música i espectacles. Un dels trets característics d’enguany, però, és l’increment de la presència de l’aigua com a protagonista d’aquesta festa, que d’una banda es farà present en el nou acte més destacat, la Petita Remullada, però també en altres propostes que detallem a continuació.

La Revetlla Remullada ha estat sempre la gran festa del públic jove però any rere any s’han anat sumant nens i nenes que venien acompanyats de la família. Des de l’organització s’ha estudiat la possibilitat de poder fer la mateixa festa, amb els elements característics del Càntir, la Síndria, la Petxina i el Carro que van treient aigua, però en una altra hora del dia que d’una banda no impedís als més petits formar-hi part, nens i nenes de fins a 12 anys, i de l’altra alliberar la Remullada d’una gran part dels assistents i així incrementar-ne la seguretat.

Tot i que aquesta proposta feia temps que era damunt la taula resultava inviable pel fet que mullava el terra perquè a la tarda, hores més tard, s’hi pogués posar la sorra perquè hi poguessin passar els carros amb l’aigua provinent de la Brufaganya, ja que els cavalls que els arrosseguen podrien relliscar. Finalment enguany s’ha solucionat el problema amb un canvi de ferradures dels cavalls abans de començar el darrer tram fins a Tarragona, que passen de portar-les de ferro com és habitual a un material molt més resistent de plàstic que garanteix funcionar correctament en tot tipus de terrenys i no requereix d’una base de sorra per caminar sense relliscar.

Així doncs, els nens i nenes de fins a 12 anys, el divendres 18 a les 12h del matí  a la Plaça del Rei estan convidats a participar de La Petita Remullada, que s’espera que sigui un èxit i passi a formar part de la programació anual. Altres actes relacionats amb l’aigua i dedicats als més petits i a tota la família són el ja famós tobogan o d’altres espectacles per nens i nenes organitzats per les colles castelleres.

L’aigua també arribarà amb d’altres propostes com la TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques que ens proposen els Tarraconins, que es farà al vestíbul del Teatre Tarragona. Així mateix, el dissabte 12 amb els Xiquets a la Plaça del Rei, on la festa estarà assegurada amb música i diversió per als més petits; amb La Jove, que instal·laran el dimecres 16 el Gran Tobogan Aquàtic Lila a la Baixada de la Peixateria i finalment la Festa de l’Aigua del Barri del Port, oberta també per a tots els públics el diumenge 13 a la Plaça dels Carros.

 

Sant Magí més tradicional

Tanmateix Sant Magí comptarà amb tots els actes de caire més tradicional, així com cites ja ineludibles, com són la Sindriada amb el concert de la cançó de l’estiu dels Mostassa o la cinquena edició de la Watermelon, que enguany es faran a l’entorn del Mercat Central, amb una doble voluntat: d’una banda recuperar un escenari emblemàtic de la ciutat on fer-hi tot tipus d’actes festius i culturals, i de l’altra alliberar La Part Alta d’una part de la programació que no és imprescindible dur a terme allí.

Una altra de les cites imperdibles és la Diada Castellera del 19 d’agost, on les quatre colles es reuniran a la Plaça de les Cols a partir de les 12h del migdia per oferir-nos, de ben segur, l’espectacle casteller per excel·lència de l’estiu.

 

La participació de les entitats

D’entre les entitats destacades que programen per Sant Magí podem parlar de la Imaginada, que enguany celebra el 9è any consecutiu i d’aquesta manera podem dir que ja és apunt de consolidar-se, en la seva primera dècada, que continuaran proposant tot tipus d’activitats a través del seu projecte autogestionat, als Jardins del Camp de Mart.

La música també tindrà el seu lloc, enguany posant èmfasi a la nit del 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona amb Gossos, Fito Luri i Joan Reig entre d’altres el dissabte 12 d’agost a partir de les 20h a la Capsa de Música de la ciutat.

Tot plegat Sant Magí 2017 compta amb diferents novetats logístiques, com són les condicions d’horaris que hauran de complir les diferents entitats que organitzen actes per la festa, així com la nova proposta de l’Ajuntament d’implantar l’obligatorietat dels gots reutilitzables en totes les terrasses habilitades durant els dies de festa. Totes aquestes novetats arriben amb la voluntat de millorar en diferents aspectes la convivència entre tots.