Apareixen cartells de Franco a diverses poblacions catalanes demanant no votar l’1-O

Cartells de Franco demanant no votar l'1-O a Badalona. Pla general. (Horitzontal)

República des de Baix ha reivindicat l’acció amb l’etiqueta #1oConFrancoNoPasaba

ACN Barcelona .- Uns cartells amb la imatge de Franco demanant no votar al referèndum de l’1 d’octubre han aparegut aquest dimarts al matí a diverses poblacions catalanes. Els cartells s’han pogut veure a Barcelona, Lleida, Girona, Badalona, Ripollet o Reus coincidint que aquest 18 de juliol fa 81 anys del cop d’estat franquista. “No votis l’1 d’Octubre. No a la República”, s’hi llegeix. Nombrosos usuaris se n’han fet ressò a les xarxes socials publicant les fotografies aparegudes. República des de Baix, un grup vinculat a l’esquerra independentista, ha reivindicat l’autoria dels cartells a través de Twitter amb l’etiqueta #1oConFrancoNoPasaba.

Poc després de les nou del matí, @Republica2017 ha fixat un tuit amb l’escrit: “Ahir vam anar a dormir tard però ja sabeu q si ens despertem ben d’hora…som un país imparable q l’1 d’octubre votarà #1oConFrancoNoPasaba”. El tuit va acompanyat d’una imatge de Franco amb el segell ‘L’1 d’octubre. República des de Baix’.

El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas ha comentat a través de Twitter: “Vist a Girona. República i ruptura vers les cendres d’un Estat ideat a partir del cop d’Estat feixista del 1936”. També la diputada cupaire al Parlament Mireia Boya, ha escrit a la mateixa xarxa social: “Fa 81 anys del cop d’estat i la campanya del no al carrer”.